058-2963300
Henk de Jong: “De positieve energie meenemen”

Henk de Jong: “De positieve energie meenemen”

9 februari 2024, 15:47

Het is nog maar twee dagen geleden dat SC Cambuur historie schreef door het clubrecord te evenaren en door te stoten naar de halve finales van de KNVB Beker. Toch was dat vandaag niet meer het gesprek van de dag want de blik moet op morgen, wanneer VVV-Venlo te gast is aan het Cambuurplein. Met hoofdtrainer Henk de Jong keken we alvast vooruit op deze belangrijke pot.

“Zo’n wedstrijd als woensdag geeft natuurlijk ontzettend veel positieve energie en dat nemen we mee”, zo steek De Jong van wal. “Vanaf nu doen we echter wel weer gewoon normaal en we gaan ook niet in op alle uitnodigingen die we krijgen voor talkshows en interviews. Dat is allemaal hartstikke mooi, maar de focus zit volledig op morgen. We hebben nog helemaal niks.”

De oefenmeester en zijn staf zijn zeer te spreken over de nieuwelingen die in de afgelopen maand zijn aangesloten. “Jullie hebben het zelf kunnen zien; het niveau op de trainingen gaat echt omhoog. De energie spat er werkelijk van af en misschien is dat ook niet zo gek, want vrijwel iedereen heeft nu gedegen concurrentie. Daar zijn we zeer content mee.”

Wat het herstel betreft heeft de medische afdeling van de club geen klagen. “Pijntjes voel je natuurlijk een stuk minder als je wint. We hebben Roberts Uldrikis en Sekou Sylla weer allemaal terug, dus dat is ook mooi. Alleen op Remco Balk moeten we even passen. Hij heeft een vervelende blessure waar hij in principe wel mee kan spelen, maar waar we wel voorzichtig mee moeten zijn.”

SC Cambuur treft met VVV-Venlo morgen een geduchte tegenstander, erkent ook de geïnterviewde. “Ze hebben geloof ik zelfs een punt meer en met Ricky Kruys ook nog eens een hele goede trainer, daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen. Het gaat weer een hele andere wedstrijd worden dan afgelopen woensdag, een stuk fysieker ook. Maar ook nu treffen we weer een hele goede ploeg, we kunnen ze echt niet onderschatten.”

Op het ietwat ongebruikelijke tijdstip van 16.30 uur zal morgen het eerst fluitsignaal klinken in het Cambuur Stadion. Kaarten koop je zoals altijd via het vertrouwde www.cambuurkaarten.nl en een seizoen- of clubkaart is dit keer niet nodig.

Foto: www.dijksmedia.nl