058-2963300
Henk de Jong: “De supporters weten waar we mee bezig zijn”

Henk de Jong: “De supporters weten waar we mee bezig zijn”

22 september 2019, 14:29

Onder een stralende herfstzon werkte SC Cambuur vanochtend op de velden van VV Leeuwarden de laatste training af in de aanloop naar het uitduel tegen Jong PSV. Die ploeg staat momenteel op de laatste plek, maar dat zegt volgens hoofdtrainer Henk de Jong op voorhand “helemaal niks.”

Het was een lange week voor SC Cambuur zo zonder een competitiewedstrijd. Pas morgenavond mogen de geel-blauwen weer los. De Jong: “Ja, dat vraagt om een andere indeling van de week. We hebben afgelopen dinsdag nog een benefietwedstrijd gespeeld bij Be Quick Dokkum en de rest van de week goed en hard getraind. We staan er goed op en iedereen, met uitzondering van Doke (Schmidt red.) en Jarchinio (Antonia red.), is fit.”

Met geen duel op de vrijdagavond was het dus een avondje op de bank voor de oefenmeester. “Als liefhebber volg en kijk je natuurlijk alles, maar op je concurrenten let je natuurlijk nog net iets meer. Zat met een behoorlijk rode kop voor de TV de wedstrijden te volgen. Maar het zegt allemaal nog niks, het is nog vroeg in het seizoen en we zullen zien wie er echt mee gaan doen en of wij daar bij gaan horen.”

Toch mag de voorlopige conclusie zijn dat SC Cambuur er met 12 punten uit 6 wedstrijden en een huidige 5e plek (met een wedstrijd minder) prima bij staat. Met een knipoog: “Ja, het staat wel aardig volgens mij. Maar laten we vooral rustig blijven en het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Wat ik wel mooi vind om te merken is dat de supporters weten en herkennen waar we mee bezig zijn en het leuk vinden om naar te kijken. Dat zal ons niet elke wedstrijd lukken, maar is wel altijd onze intentie. Het moet zo zijn dat de supporters aan het begin van de week alweer zin hebben in de volgende wedstrijd.”

Dan door naar de tegenstander van morgen: Jong PSV. Wat verwacht de hoofdtrainer van die opponent? “Het is een onberekenbare ploeg, waarvan je ook niet weet met wie ze precies gaan spelen. Wat wel vaststaat is dat ze heel veel individuele kwaliteit hebben. Of onderschatting het grootste gevaar is? Dat is in ieder geval iets wat we zeker niet moeten doen. Als we ons vooraf al rijk gaan rekenen, dan gaan we er aan.”

De aftrap van het duel tussen Jong PSV en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Volg het duel live via TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan of Omroep LEO) en/of Twitter.

Foto: www.cambuurimages.nl