058-2963300
Henk de Jong: “Deze wedstrijd leeft echt in de groep”

Henk de Jong: “Deze wedstrijd leeft echt in de groep”

11 maart 2021, 16:18

We naderen de ontknoping van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie en op de voormiddag van de laatste speelronde zijn er nog vier clubs die kans maken op het Bronzen Schild. De Graafschap heeft op voorhand de beste papieren, maar Go Ahead Eagles en SC Cambuur, de nummers twee en drie, zijn allesbehalve kansloos. Het toeval wil dat die twee clubs elkaar morgenavond treffen en voor beide geldt: drie punten zijn meer dan gewenst.

Onder stormachtige omstandigheden werkte de eerste selectie vanochtend de laatste training af voor dit duel en direct na afloop voegde hoofdtrainer Henk de Jong zich bij de aanwezige pers. “Och man, dat gaat weer een mooie pot worden. We hebben er zin in, de jongens ook. Het leeft echt in de groep, al blijft het natuurlijk jammer dat er bij dit soort wedstrijden geen supporters aanwezig mogen zijn. Die gaan we steeds meer missen.”

De Jong en zijn staf hebben wel te maken met wat personele problemen in de selectie. “In algemene zin staan we er goed op hoor, maar inderdaad, er ontbreken nog wel wat jongens. Dan heb ik het over Nick Doodeman, Michael Breij en Mitchel Paulissen. Al verwacht en hoop ik dat die eerste twee volgende week weer aan kunnen sluiten. Of Jamie Jacobs weer helemaal terug is? Ja, die is fit en kan weer spelen.”

Er staan morgen niet alleen drie punten op het spel, zoals eerder gememoreerd kan in Deventer ook de derde periode worden gewonnen (bij puntverlies van De Graafschap). “Als sportman wil je elke prijs winnen, dus ook deze. We hebben er al twee gewonnen en volgens mij is het in de historie van onze club nog nooit gelukt om er drie in één seizoen te winnen. Dat zou echt uniek zijn.”

Eén ding is in ieder geval zeker; een gemakkelijke opgave gaat het morgenavond niet worden. Go Ahead Eagles is uitstekend in vorm en wist dit seizoen al twee keer te winnen van SC Cambuur. “Helemaal waar. Ze spelen ook iets aanvallender dan aan het begin van het seizoen en hebben een indrukwekkende reeks neergezet. Wat dat betreft alleen maar complimenten en we kijken er naar uit om ons weer met ze te meten.”

Vanaf 21.00 uur gaat de bal rollen aan de Vetkampstraat en een kleine twee uur later weten we wie het Bronzen Schild van de derde periode op de schoorsteenmantel mag zetten. Schakel in via ESPN (TV), Omrop Fryslan (radio), LEO Middelsé (radio) en/of het officiële Twitter-account van de club.

Foto: www.dijksmedia.nl