058-2963300
Henk de Jong: “Dit is een gouden kans voor ons allemaal”

Henk de Jong: “Dit is een gouden kans voor ons allemaal”

6 februari 2024, 16:31

De kwartfinale staat voor de deur! Dat is op zichzelf al behoorlijk uniek in de historie van SC Cambuur, maar het kan natuurlijk bij een overwinning nog veel historischer worden. Dan moet er echter wel gewonnen wonnen van Eredivisionist Vitesse en dat gaat zeker niet gemakkelijk zijn, weet ook Henk de Jong.

De hoofdtrainer over zijn gevoel na de laatste training voor het bekerduel. “We staan er goed op en hebben echt lekker scherp getraind vandaag. Ben ook echt blij met de nieuwe jongens, je merkt echt dat dit iets teweeg brengt in de groep. De concurrentie neemt toe en dat is alleen maar goed.”

Slechts twee van de drie nieuwelingen kunnen echter bij de selectie zitten, want Agustin Anello is helaas geblesseerd afgehaakt. “Ja verdorie, dat is gister gebeurd. Die heeft een flinke jaap overgehouden aan de training en dat zal eerst moeten herstellen. Vito Wormgoor en Sturla Ottesen sluiten wel aan bij de wedstrijdselectie, maar het is niet verstandig om ze nu al te laten starten.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond in het Cambuur Stadion: Vitesse. Hoe kijkt de Drachtster oefenmeester naar de opponent in de kwartfinale? “Het is duidelijk dat ze even in de hoek zitten waar de klappen vallen, maar dat neemt niet weg dat het gewoon een goede ploeg is hoor. Ze beschikken over veel individuele kwaliteit, zeker voorin hebben ze veel wapens. Daar zullen we beducht voor moeten zijn.”

Zoals geschreven stond SC Cambuur pas één keer eerder in de halve finale van de KNVB-Beker en dus kan het een historische avond worden. “Of dit voor ons de wedstrijd van het jaar is? Ja, dat zou ik best zo durven stellen. Dit is echt een gouden kans voor ons allemaal. We zullen met dezelfde intensiteit moeten spelen als toen we in 2014 met 4-3 van ze wonnen en dat gaat alleen als we het samen met de supporters doen. Die gaan we morgenavond weer keihard nodig hebben.”

Morgenavond om 18.45 uur gaat de bal rollen in het Cambuur Stadion en voor alle supporters die nog geen plannen hebben is er goed nieuws: er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Je koopt ze hier in de online kaartverkoop.

Foto: www.dijksmedia.nl