058-2963300
Henk de Jong: “Drie periodetitels in één zijn seizoen is echt wat hoor”

Henk de Jong: “Drie periodetitels in één zijn seizoen is echt wat hoor”

11 mei 2021, 17:29

Nog één keer komt de kampioensploeg van SC Cambuur in actie dit jaar en wel morgenavond in het eigen Cambuur Stadion. Het hoofddoel mag dan binnen zijn voor De Jong en de zijnen, ook morgen kan er nog eremetaal worden binnengehaald, want bij winst op NAC Breda is ook het Bronzen Schild voor het winnen van de vierde periode binnen.

“Daar gaan we natuurlijk vol voor”, erkent De Jong. “We hebben het misschien niet altijd door wat een bijzonder seizoen dit is, maar we kunnen drie periodetitels pakken in één seizoen en dat is echt wel wat hoor. Volgens mij is dat nog niet zo vaak voorgekomen. Voor ons als Cambuur is dat in ieder geval een clubrecord.”

De oefenmeester kiest morgenavond dan ook voor zijn sterkste elf. “Vorige week hebben we een aantal jongens met pijntjes gespaard, maar dat gaan we nu zeker niet doen. Dat zou ook niet netjes zijn en we willen het seizoen eindigen met onze vaste basis. Daarnaast willen we een goede pot op de mat leggen en met een goed gevoel de zomerstop in gaan.”

Toch zal De Jong noodgedwongen moeten wisselen in zijn keurkorps, want Issa Kallon zag zijn vijfde gele prent van het seizoen en zal moeten toekijken vanaf de tribune. “Voor hem komt Giovanni Korte in de ploeg en voor de rest hebben we bijna iedereen fit. Jamie Jacobs zal er nog niet bij zijn en datzelfde geldt voor Sven Nieuwpoort. Maar in algemene zin hebben we dus genoeg te kiezen.”

De strijd achter SC Cambuur is ongemeen spannend en ook tegenstander NAC Breda heeft nog een theoretische kans op directe promotie. “Daar zullen ze vol voor gaan, maar om daar kans op te maken zullen ze hier wel moeten winnen. Wij moeten gewoon ons eigen ding doen, lekker voetballen en ook genieten van het feit dat we zonder druk kunnen spelen.”

Morgenavond om 20.00 uur gaat de bal rollen voor het laatste duel van het historische seizoen 2021/2022. Via de TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd) is het duel live te volgen.

Foto: www.dijksmedia.nl