058-2963300
Henk de Jong: “Drie punten het enige wat telt”

Henk de Jong: “Drie punten het enige wat telt”

31 oktober 2019, 16:23

De koploper van de competitie tegen de koploper van de 2e periode. Als de wedstrijd net zo mooi wordt als het affiche wordt het genieten morgenavond bij het duel tussen SC Cambuur en N.E.C. Nijmegen. Met hoofdtrainer Henk de Jong kijken we alvast vooruit op deze kraker in het Cambuur Stadion.

Op het wekelijkse persmoment ging het uiteraard ook nog even over de bekerronde van afgelopen dinsdag, waar SC Cambuur in negentig minuten afrekende met VV Goes. De Jong: “Ben uiteindelijk verschrikkelijk blij met de 0-5 einduitslag. Kijk maar naar andere clubs hoe moeilijk die wedstrijden tegen amateurs zijn. Daarnaast heeft Doke (Schmidt (red.) zijn rentree gemakt en maakt Delano (Ladan red.) een hattrick. Die jongen is pas 19 jaar oud, maar laat nu al zien dat hij heel goed kan voetballen.”

Tegenstander N.E.C. zien we niet terug in de 2e ronde van de KNVB-Beker. De Nijmegenaren moesten na verlenging het hoofd buigen voor SBV Excelsior. “Dat zegt helemaal niks”, reageert de hoofdtrainer desgevraagd. “Morgen is het weer een compleet andere wedstrijd. N.E.C. is gewoon een hele goede tegenstander met veel kwaliteit en ze beheersen ook nog eens meerdere systemen. We hebben een plan hoe we dat gaan bestrijden en als het anders moet dan moet het anders. De drie punten in Leeuwarden houden is morgen het enige wat telt.”

Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder Issa Kallon. De vleugelaanvaller ontbreekt met een lichte blessure. “Issa is er inderdaad nog niet klaar voor. Daarnaast moeten we het ook nog stellen zonder Giovanni Korte en Sven Nieuwpoort. Behalve die drie staan we er overigens prima op. Robert Mühren en Erik Schouten zijn weer terug, dus het begint er op te lijken.”

Morgenavond om 20.00 uur wordt er afgetrapt in een goedgevuld Cambuur Stadion. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de administratie, vanaf 18.30 uur op het kassaplein natuurlijk ook hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.cambuurimages.nl