058-2963300
Henk de Jong: “Drie punten pakken, dan wordt de terugreis een stuk aangenamer”

Henk de Jong: “Drie punten pakken, dan wordt de terugreis een stuk aangenamer”

19 oktober 2023, 16:47

De terugkeer van Henk de Jong als hoofdtrainer van SC Cambuur in eigen huis tegen NAC Breda (2-3) leverde helaas net geen resultaat op, maar desalniettemin blijven de oefenmeester en zijn keurkorps strijdvaardig en vertrouwen houden in eigen kunnen. Morgen wacht namelijk MVV in Maastricht en liggen er voor de geel-blauwen weer nieuwe kansen in het verschiet om de manier van voetballen verder te perfectioneren en bovenal punten te pakken.

“Wat dat betreft was de wedstrijd van afgelopen zondag een wijze les”, zo steekt de altijd goedgemutste De Jong van wal. “In de eerst helft waren we te timide en zakten we als elftal daardoor door de ondergrens. Het is dan te makkelijk om de schuld alleen bij de defensie neer te leggen, want die situaties ontstaan al eerder. Na de rust hebben we beter spel laten zien, waren we dominant en hebben we ons goed terug geknokt in de wedstrijd en twee klasse doelpunten gemaakt. Daar kunnen we zeker mee verder.”

“Deze week zijn we verder aan de slag gegaan met onze manier van spelen en verdedigen. Dat wil zeggen: samen veel beelden bekijken en vervolgens de vertaalslag maken naar het veld. Dat er snel iets moet gebeuren in het aantal tegendoelpunten is duidelijk en dat zit hem met name in het letterlijk meesprinten bij de omschakel momenten. Dat gaat zeker lukken, daar twijfel ik geen seconde aan, want iedereen werkt keihard en wil ontzettend graag beter worden.”

Het goede nieuws voor De Jong en de zijnen is dat er daags voor het bezoek aan het duel bij en tegen MVV Maastricht weer een (zo goed als) volledige fitte en complete groep spelers op het veld stond. “Uldrikis, De Jong en Sylla zijn zonder kleerscheuren teruggekeerd van de interlands en Milan Smit is er hoogstwaarschijnlijk ook weer bij, dus we kunnen weer volop keuzes maken. Alleen Jeremy van Mullem is nog niet van de partij, maar ook met hem gaat het de goede kant op.”

“We zullen iedereen morgen ook nodig hebben, want met MVV treffen we een tegenstander die er met open vizier ingaat en ook risico durft te nemen. Daarbij hebben ze ook de nodige individuele kwaliteit rondlopen, dus het gaat een interessante wedstrijd worden. Op de lange reis (maar liefst 322 kilometer red.) gaan we ons wapenen door vroeg die kant op te gaan, zodat we ook rust kunnen pakken en niet alleen onderweg zijn. Met het oog op de lange terugweg is er maar één devies en dat is drie punten pakken, dan wordt de terugreis een stuk aangenamer.”

MVV Maastricht – SC Cambuur wordt morgen om 20.00 uur afgetrapt en in het diepe Zuiden zijn precies zestig SCC-ers van de partij om de geel-blauwen van de nodige steun te voorzien, waarvoor grote dan. Voor degenen die niet aanwezig zijn in Zuid-Limburg zijn de verrichtingen (rechtstreeks) te volgen via de televisie (het schakelkanaal op ESPN 1), de radio (Omrop Fryslan en/of Omroep Leeuwarden) en het officiële X-account van de club (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl