058-2963300

Henk de Jong: “Drie punten pakken, hoe maakt niet uit”

26 november 2015, 14:50

Weer eens ouderwets op een vrijdagavond komt SC Cambuur morgen in actie tegen hekkensluiter De Graafschap. Een belangrijk duel, want bij winst stijgt SC Cambuur -in ieder geval voor even- naar de veilige vijftiende stek.

Een makkelijke avond gaat het echter niet worden, zo weet ook hoofdtrainer Henk de Jong. “Vergis je niet, De Graafschap is een lastige tegenstander. Ze spelen heel opportunistisch vanuit een 4-4-2 systeem, dat is lastig te bespelen. We zullen ook heel alert moeten zijn in de omschakeling, want daar zijn ze sterk in.”

In de media duiken benamingen op als ‘wedstrijd van het jaar’ en ‘duel van de waarheid’ maar dat is volgens de oefenmeester net iets te sterk aangezet. “Dat gaat me allemaal te ver, maar het moge duidelijk zijn dat dit voor beide ploegen een hele belangrijke pot is. In deze wedstrijd maakt het ook niet uit hoe goed en mooi we voetballen, we moeten vol gas geven en met strijd en passie de drie punten pakken.”

Hierbij ziet de hoofdtrainer een belangrijke rol weggelegd voor de Twaalfde Man. “De wedstrijd was 2 dagen van tevoren al uitverkocht en dat zegt alles over onze supporters. Ze weten dat we het moeilijk hebben en dat ze het verschil kunnen maken. Ik weet zeker dat het morgenavond gaat spoken  in ons stadion.”

De aftrap van SC Cambuur – De Graafschap is morgenavond om precies 20.00 uur. Het Cambuur Stadion is tot de laatste stoel uitverkocht, wel kun je als thuisblijver de wedstrijd live volgen via ons Twitter-account: www.twitter.com/sccambuurlwd.

Foto: www.dijksfotografie.com