058-2963300
Henk de Jong: “Een goede wedstrijd neerzetten, tegen wie we ook spelen”

Henk de Jong: “Een goede wedstrijd neerzetten, tegen wie we ook spelen”

8 maart 2020, 13:30

Het was even wennen afgelopen vrijdag voor de Cambuur-supporters, maar deze speelronde komen de mannen van Henk de Jong pas op maandagavond in actie. De tegenstander in Wijdewormer is dan Jong AZ en dat gaat allesbehalve een makkelijke kluif worden, weet ook hoofdtrainer De Jong.

“Dat is het nooit tegen Jong-ploegen en zeker niet tegen Jong AZ”, zo legt de oefenmeester uit. Omdat we op maandagavond spelen zullen ze vast ook wat spelers van het eerste mee hebben en ook als dat niet het geval gaat het een moeilijke pot worden. Dat hebben we ook hier in Leeuwarden wel gezien.”

Dat het duel op een maandagavond gespeeld wordt zou wat dat betreft een nadeel kunnen zijn, aangezien spelers die minder dan 45 minuten hebben gespeeld in het grote AZ gewoon mee mogen doen. “Uiteraard is dat een verschil met een vrijdag-wedstrijd als je kijkt naar de selectie. Maar dat hebben onze concurrenten ook een aantal keer gehad dit seizoen en daar moet je niet over zeuren. We moeten naar onszelf kijken en een goede wedstrijd neerzetten, tegen wie we ook spelen.”

Verheugend nieuws voor alles wat geel-blauw is, maar in de eerste plaats ook voor de hoofdpersoon zelf, is de terugkeer van Sam Hendriks. De spits zal morgenavond na lang blessureleed weer voor het eerst bij de wedstrijdselectie zitten. De Jong daarover: “Dat is natuurlijk geweldig voor die jongen, hij is er zo lang uit geweest. Hij maakt ook gewoon een uitstekende indruk op de training en heeft al minuten gemaakt bij de beloften. Mooi dat Sam er weer bij is.”

Vorig seizoen ging SC Cambuur nog onderuit op bezoek bij Jong AZ (2-1) en de enige nederlaag van concurrent De Graafschap dit seizoen was ook tegen de jonge AZ-ers. “Dat geeft nog maar eens hoe lastig dit duel is. Daarom is het ook zo geweldig dat we een uitverkocht uitvak hebben. De supporters snappen hoe moeilijk en hoe belangrijk deze wedstrijd is en dat geldt ook voor ons. We zijn er klaar voor.”

De aftrap van het duel tussen Jong AZ en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via de TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en de social media kanalen van de club.

Foto: www.cambuurimages.nl