058-2963300
Henk de Jong: “Een mooie uitdaging om samen met de twaalfde man aan te gaan”

Henk de Jong: “Een mooie uitdaging om samen met de twaalfde man aan te gaan”

17 november 2023, 17:01

Na twee uitwedstrijden op rij, waarin SC Cambuur tegen respectievelijk TOP Oss en ADO Den Haag tweemaal een knappe driepunter wist te bewerkstelligen, mag de trots van Leeuwarden dit weekend eindelijk weer aantreden in het eigen Cambuur Stadion. De geel-blauwen kruisen daarbij de degens met de huidige nummer twee van de ranglijst en met hoofdtrainer Henk De Jong blikken we alvast vooruit op de ontmoeting met Roda JC Kerkrade.

“We hebben weer een goede week gehad, het is echt een genot om deze groep te mogen werken”, zo steekt De Jong enthousiast van wal. “Er zit zoveel drive in deze groep, ze denken echt met alles mee en willen elke dag beter worden. Als je dat dan vervolgens ook nog eens terugziet in de wedstrijden dan is dat echt genieten.”

SC Cambuur zal het komende zondag wel weer moeten stellen zonder Roberts Uldrikis en Sekou Sylla. De aanvaller en verdediger ontbreken vanwege interlandverplichtingen en dus is het puzzelen voor de technische staf. “We gaan geen gekke dingen doen en zoveel mogelijk positie voor positie wisselen. Dat wil zeggen dat Milan Smit naar de punt gaat en Wiebe Kooistra er bij komt. Op linksback schuift Thomas Poll door en daar heb ik ook alle vertrouwen in.”

Sinds de terugkeer van de Drachtster oefenmeester is het met de resultaten van SC Cambuur crescendo gegaan, al waakt De Jong voor teveel optimisme. “Daar zijn we met z’n allen hartstikke tevreden over, maar we gaan ook echt nog wel eens een keer naar de klote hoor. Maar dat hoort er ook bij en dan staan we er de week daarna gewoon weer. De jongens doen elke dag hun stinkende best, dus ook dan moeten we rustig blijven.”

Met Roda JC treft SC Cambuur de huidige nummer twee van de ranglijst en bovendien de minst gepasseerde ploeg van de gehele Keuken Kampioen Divisie. “Dat zegt natuurlijk wel wat en het is ook nog eens een goed voetballend team dat ook hoog druk durft te zetten. Het wordt weer een mooie uitdaging voor ons en het is fantastisch dat we die weer samen met de Twaalfde Man aan kunnen gaan, want het stadion is weer uitverkocht heb ik begrepen.”

SC Cambuur versus Roda JC Kerkrade wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt en het Cambuur Stadion is daarbij opnieuw stijf uitverkocht! Voor degenen die er helaas niet bij kunnen zijn of een kaartje zijn misgelopen is het duel rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân en Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons officiële X-account (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl