058-2963300
Henk de Jong: “Een stap maken in volwassenheid”

Henk de Jong: “Een stap maken in volwassenheid”

15 februari 2024, 16:55

De Halve Finale van de beker zal ongetwijfeld het gesprek van de dag zijn bij de bakkers en slagers in Leeuwarden en omstreken, maar bij de selectie van het eerste elftal is dat allerminst het geval. Het besef is daar dat er morgen weer drie belangrijke punten op het spel staan, erkent ook Henk de Jong.

“Heb er vandaag ook even kort op gezeten en ben een paar keer boos geworden”, zo steekt de oefenmeester van wal. “Dat is nu ook weer klaar, maar we moeten een stap maken in volwassenheid en wedstrijden over de streep trekken. Daar zijn de jongens het overigens zelf ook mee eens hoor, ze zijn enorm zelfkritisch.”

Dan heeft De Jong het natuurlijk over het gelijkspel in extremis van afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo. “Eigenlijk speel je gewoon een prima wedstrijd als je meerekent hoe kort daarvoor we nog tegen Vitesse speelden. We beginnen geweldig, hadden zelfs kansen om de drie en vier nul te maken en dan moet je die wedstrijd ook over de streep trekken. Daarmee doen we onszelf echt tekort en daar moeten we echt van af.”

Wat de personele bezetting heeft de hoofdtrainer ondanks het drukke programma daarentegen weinig te klagen. “Dat gaat allemaal goed, geen gekke dingen. Ja, Remco Balk is natuurlijk geschorst met zijn tiende gele kaart en is dus afwezig. Dat is veel te veel voor een buitenspeler, daar hebben we het vaak met hem over en zijn we mee bezig. Voor de rest is iedereen fit, al gaan we wel rekening houden met de belasting de komende weken.”

“Al met al is het een bijzonder seizoen; we staan in de halve finale van de beker en onze huidige positie geeft recht op de Play-Offs, dus dat is prima. Met de manier waarop we de tegendoelpunten echter tegen krijgen gaan we niet akkoord. Dat moet beter en om te beginnen morgen tegen Jong FC Utrecht. Al moeten we goed beseffen dat dit niet makkelijk gaat zijn. Eerder dit seizoen verloren we daar gewoon en ik vind dat ze echt kwaliteit-spelers in de selectie hebben.”

Morgenavond om 20.00 uur gaat de bal rollen in het Cambuur Stadion. Kaarten koop je zoals altijd hier in de online kaartverkoop of vanaf morgen 18.30 uur op het voormalige kassaplein.

Foto: www.dijksmedia.nl