058-2963300

Henk de Jong: “Eindelijk echt los en weer de spanning er op, heerlijk toch?”

11 augustus 2015, 15:08

Eindelijk. Eindelijk mogen de mannen van Henk de Jong na het eerdere uitstellen vanwege de politiestakingen uit de startblokken. Gezien de statistieken van de afgelopen jaren is Zwolle-uit geen makkelijke ouverture, maar dat zegt volgens de hoofdtrainer weinig over morgenavond. “Deze wedstrijd staat weer helemaal op zichzelf en bovendien staan er twee andere teams, want beide hebben we de nodige wijzigingen moeten doorvoeren.”

Zo vlak voor de start van de competitie kwam er vervelend nieuws over verdediger Calvin Mac-Intosch. “Ja dat is even balen, Calvin is gister op de training door zijn enkel gegaan en kan morgen niet spelen. Voor de rest staan we er overigens wel prima op. Alleen Byrne heeft nog wat tijd nodig en Narsingh is op de weg terug. Hij begint vanaf de bank maar zou wel in kunnen vallen.”

Hoe de verhoudingen precies liggen is altijd afwachten zo aan het begin van het seizoen, maar aan vertrouwen geen gebrek in Leeuwarden. “Nee, ik ben vol vertrouwen en zeer tevreden met onze groep. Maar dat kan ook niet anders als ik zie hoe goed we voetballen. Ik sta af en toe gewoon te genieten bij de training. Ons niveau is echt heel hoog.”

De doelstelling van SC Cambuur voor dit Eredivisieseizoen is helder; rechtstreekse handhaving. “Qua financiën zijn we de derde van onderen en dus doen we het realistisch gezien gewoon heel goed als we ons weten te handhaven. Maar als groep willen we natuurlijk meer, we zijn hier bloedfanatiek met z’n allen en gaan voor het hoogst haalbare.”

De start van SC Cambuur liegt er met ontmoetingen met Zwolle, Feyenoord, Heracles, Vitesse en PSV in de eerste vijf speelrondes niet om. “Dat kan een voordeel of een nadeel zijn, wij maken ons er in ieder geval niet druk om en bekijken het van week tot week. Ben wel blij dat het weer gaat beginnen, eindelijk los en die spanning er weer op, heerlijk toch?”

SC Cambuur wordt morgenavond in het IJsseldeltastadion gesteund door 310 supporters. De aftrap is om 19.45 uur en alle duels zijn ook dit seizoen weer live te volgen via ons Twitter-account: www.twitter.com/sccambuurlwd.

Foto: www.dijksfotografie.com