058-2963300
Henk de Jong en SC Cambuur klaar voor start competitie: “Kijk er enorm naar uit”

Henk de Jong en SC Cambuur klaar voor start competitie: “Kijk er enorm naar uit”

8 augustus 2019, 17:24

Ook voor SC Cambuur gaat de competitie morgenavond eindelijk beginnen. In de 1e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is De Graafschap de tegenstander en dat is een pikant duel voor hoofdtrainer Henk de Jong.

“Dat is zeker een bijzondere wedstrijd”, zo begint Henk de Jong op het vaste permoment. “Maar het zal vooral speciaal zijn voor Sandor en mij, de spelers hebben dat natuurlijk een stuk minder. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit om veel bekenden weer te zien en ik verwacht bovendien een mooie pot voetbal.”

Met de start van de competitie komt er een einde aan een voorbereiding van ruim zes weken en daar kijkt de oefenmeester met genoegen op terug. “Oh absoluut. Heb echt genoten van de jongens en dan met name hoe ze met ons meedenken over het spelidee dat we hebben. Ze zijn elke dag bezig om elkaar beter te maken en er wordt scherp en fel getraind. Dat is mooi om te zien als trainer.”

Desalniettemin werd er in de voorbereiding ook 2 keer verloren en dus zijn er nog verbeterpuntjes. “We zijn geen tovenaars en er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen en moeten. Dat hebben we gezien in de oefenwedstrijden en daar moeten we van leren. We hebben veel nieuwe spelers, waarvan een aantal jongens pas laat zijn aangesloten, dus we moeten ook reëel zijn in de verwachtingen. Of het zware programma een voor- of nadeel is? Ja, dat weet je pas achteraf. Er zijn denk ik zo’n 8 ploegen die mee gaan doen en daar moeten wij zeker bij zitten.”

Het is nog te vroeg voor het uitspreken van harde doelstellingen, maar 1 ambitie voor komend seizoen staat als een paal boven water: “We willen onze supporters vermaken en zeker in thuiswedstrijden vol op de aanval spelen. Mensen moeten weer uitkijken naar een Avondje Cambuur. Voor ons als trainers en spelers is dat ook het mooiste, we moeten er met zijn allen weer een heksenketel van maken.”

De aftrap van het duel tussen De Graafschap en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Via FOX Sports (TV), Omrop Fryslan en Omroep Leo (radio) en ons officiële Twitter-account is de wedstrijd live te volgen.

Foto: www.cambuurimages.nl


Instagram
Spelers tweets
Daniel Bouman @dan_bouman woensdag 22 januari, 08:12

Its showtime #AFCU23 #AFCChampionship #semifinals https://t.co/29mNUtPdU2

Daniel Bouman @dan_bouman dinsdag 21 januari, 10:59

RT @Socceroos: 1️⃣3️⃣ playing in the Hyundai @ALeague. 9️⃣ playing in Europe. Get to know more about our Australia U-23's.

Daniel Bouman @dan_bouman zaterdag 18 januari, 11:09

Go big or go home! Quater-Finals time vs #AFCU23 https://t.co/8OtzTR8MMl

Volg SC Cambuur
22.859
45839
4920
SC Cambuur voor elkaar!