058-2963300
Henk de Jong: “Er telt maar één doel morgenavond en dat is winnen”

Henk de Jong: “Er telt maar één doel morgenavond en dat is winnen”

6 februari 2020, 16:23

Na een stroef begin van 2020 wist SC Cambuur vorige week vrijdag in Nijmegen de maand januari af te sluiten met een dikverdiende, maar bovenal heerlijke 0-2 zege op N.E.C. “Een belangrijke overwinning op een goed moment gezien de fase waarin we nu zitten,” aldus trainer Henk de Jong, die het morgenavond op eigen veld met zijn formatie opneemt tegen MVV. Kortom, de hoogste tijd om vooruit te blikken op de volgende afspraak in de competitieverband. 

De Jong kan tegen ‘De Sterrendragers’ helaas niet beschikken over middenvelder Jamie Jacobs, die vorige week in Nijmegen uitviel met een lichte blessure. “Jamie heeft nog te veel last van de hamstring en sluit volgende week weer aan bij de groep. Datzelfde geldt voor Issa Kallon, die deze week alweer het nodige werk op het veld heeft verzet.”

Tijdens de slotdagen van de winterse transferperiode wist SC Cambuur zich tot het eind van het seizoen te verzekeren van de diensten van George McEachran, Milan van Ewijk en Sam Hendriks. De als tweede genoemde aanwinst start morgenavond meteen in de basis. De Jong: “Ik vind dat als we spelers halen, we ze ook moeten laten spelen. George McEachran geven we iets langer de tijd om te wennen aan onze speelstijl en daarom neemt hij plaats op de bank.”

Het MVV van oud-speler Fuat Usta wist de geel-blauwen eerder dit seizoen op eigen veld in bedwang te houden (het duel eindigde uiteindelijk in 0-0). De Jong weet in de aanloop naar het treffen in het Cambuur Stadion wat het kan verwachten van de Limburgers. “Ik denk dat ze zich gaan terugtrekken op eigen helft. Tegenstanders bedenken tegen ons continu een ander plan en het is aan ons om daar wat op te verzinnen. Aan de andere kant telt er voor ons maar één doel morgenavond, en dat is die wedstrijd winnen.”

Het duel SC Cambuur – MVV Maastricht wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt en voor alle tribunes zijn nog kaarten verkrijgbaar. Je scoort ze snel en eenvoudig hier in de Online Kaartverkoop, waar je een mooi plekje kunt uitzoeken in ons digitale stadion. Daarnaast ben je morgen de gehele dag welkom bij de administratie van het stadion en vanaf 18.30 uur bij de kassa’s aan het Cambuurplein (rechts naast de Jumbo). 

Foto: www.cambuurimages.nl