058-2963300
Henk de Jong: “Ervoor zorgen dat we onze reeks voortzetten”

Henk de Jong: “Ervoor zorgen dat we onze reeks voortzetten”

13 februari 2020, 17:22

Oogstrelend was het niet, maar dankzij een 2-1 overwinning op MVV wist SC Cambuur vorige week voor de derde maal op rij drie punten in de wacht te slepen. Dit kunstje hoopt Henk de Jong morgenavond opnieuw te flikken, waar de jongens van het Cambuurplein op bezoek gaan bij Almere City FC. Zoals gebruikelijk schoven we na afloop van de donderdagtraining aan bij het wekelijkse praatje van onze hoofdtrainer met de lokale pers.

Voorafgaand aan het persmoment was er allereerst slecht nieuws voor de oefenmeester. Tijdens de slotminuten van de training moest middenvelder Robin Maulun het veld verlaten met een ogenschijnlijk vervelende blessure. “Nee, die gaat niet spelen morgen. Het is momenteel nog lastig te zeggen hoe ernstig de kwetsuur is, maar wat wel zeker is dat we qua opstelling een ander plan moeten bedenken met het oog op morgenavond.”

Wie er wel bij is morgenavond is Issa Kallon, die terugkeert van een hamstringblessure. De Jong: “Issa zal plaatsnemen op de bank.” Daarnaast zal Doke Schmidt de plek van Milan van Ewijk innemen. “Daar zit nog wel een verhaal achter. Milan loopt door de andere manier van trainen en spelen momenteel figuurlijk op z’n tenen, dus met het oog op beschadiging nemen we hem in bescherming. Dit heeft hij overigens zelf aangegeven en Doke kan zijn positie tegen Almere prima overnemen.”

In Almere City FC, dat sinds eind november weer onder leiding staat van Ole Tobiasen, treft SC Cambuur de huidige nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie. “Een traditioneel lastige uitwedstrijd”, aldus De Jong. “Ze hebben met jongens als Venema en Verheydt veel kwaliteit in de ploeg. Aan de andere kant weten we hoe ze spelen en dat verschilt niet veel van de eerste keer dat we ze troffen dit seizoen. We willen ons graag laten zien en moeten er voor zorgen dat we onze reeks voortzetten.”

Het treffen tussen Almere City FC en SC Cambuur wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt en Henk de Jong en zijn mannen kunnen daarbij rekenen op de steun van 280 meereizende supporters. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen via Fox (Sports 3) en de radioverslagen van Omrop Fryslân en Omroep LEO en uiteraard ook via ons eigen Twitter-account.

Foto: www.socccratesimages.com