058-2963300
Henk de Jong: “Focus op de competitie, kunnen enorm goede zaken doen”

Henk de Jong: “Focus op de competitie, kunnen enorm goede zaken doen”

12 december 2019, 16:16

De tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie nadert zijn climax met nog slechts één duel te gaan totdat de prijzen worden verdeeld. Naast het feit dat SC Cambuur in aanmerking komt voor deze periodetitel, treft het morgenavond in het eigen Cambuur Stadion Jong Ajax, de ploeg die momenteel tweede staat op de algehele ranglijst. Met onze hoofdtrainer Henk de Jong blikken we daarom vooruit op dit belangrijke en tevens uitdagende affiche.  

 Want wie de afgelopen maanden de verrichtingen van Jong Ajax heeft gevolgd, weet dat de Amsterdammers over een uitstekende ploeg beschikken. De Jong: “Het wordt dan ook een lastige wedstrijd die we niet zomaar even winnen. Jong Ajax beschikt over veel talent en speelt bovendien net als ons vol op de aanval. Echter, we kunnen morgen enorm goede zaken doen mochten we winnen en daar gaan we dan ook honderd procent voor.”

Met nog twee competitieduels en één bekerwedstrijd te gaan tot aan de winterpauze breekt er een belangrijke week aan voor de geel-blauwen. De Jong hierover: “De duels tegen Jong Ajax en Excelsior zijn ontzettend belangrijk en de bekerwedstrijd tegen Feyenoord is slechts bonus, maar wel een hele leuke bonus. Tuurlijk gaan we tegen Feyenoord ook vol voor de overwinning, maar het gaat nu om de competitie en daarop moeten we ons eerst focussen.”

En met het oog op deze belangrijke week is er goed nieuws vanuit de ziekenboeg voor de Jong. “Jarchinio Antonia is fit genoeg om plaats te nemen op de bank morgen en ook Calvin Mac-Intosch is weer volledig inzetbaar. Ik kijk uit naar het duel van morgen, het is een mooie gelegenheid om te laten zien hoe goed we nu echt zijn en waar we na een halve competitie staan”, besluit de oefenmeester.

De aftrap van het duel SC Cambuur – Jong Ajax is morgenavond klokslag 20.00 uur en voor deze topper zijn voor alle tribunes nog kaarten verkrijgbaar. Bemachtig ze hier online en verzeker jezelf van een mooi plekje in ons sfeervolle stadion. Daarnaast ben je morgen ook de gehele dag welkom bij de administratie van het stadion en vanaf 18.30 uur bij de kassa’s op het Cambuurplein.

Foto: www.cambuurimages.nl