058-2963300
Henk de Jong: “Focussen op eigen strijdplan en speelwijze”

Henk de Jong: “Focussen op eigen strijdplan en speelwijze”

10 oktober 2019, 14:59

Hoewel Henk de Jong en zijn mannen vorige week vrijdag de periodetitel aan zich voorbij moesten laten gaan, is er geen moment sprake geweest van chagrijn binnen het Cambuur Stadion deze week. Sterker nog, dankzij de klinkende 4-0 overwinning op Excelsior is de sfeer uitstekend te noemen. Morgenavond is het alweer tijd voor het volgende duel, uit tegen MVV Maastricht, en met onze hoofdtrainer blikken we vooruit.

Ten opzichte van vorige week kan De Jong tegen MVV weer beschikken over middenvelder Robin Maulun, die terugkeert binnen de wedstrijdselectie na twee duels schorsing. Maulun zal morgenavond in Maastricht echter op de bank plaatsnemen. De Jong: “Wanneer je twee wedstrijden op rij met ruime cijfers wint, heb je geen enkele reden om wijzigingen aan te brengen binnen de basis. Robin heeft de wedstrijden tegen Volendam en Excelsior zelf gezien en reageerde dan ook begripvol op deze keuze.”

“En als iedereen fit is, hebben we veel te kiezen”, vervolgt de oefenmeester. “Als ik iemand dan toch noodgedwongen moet vervangen, weet ik zeker dat we er niet minder van worden binnen de lijnen.” Het lijstje met afwezigen is dan ook erg klein momenteel. “Doke Schmidt en Giovanni Korte zijn op de weg terug van hun blessure en Daniel Bouman is met Australië Onder 23 op trainingskamp in Qatar.”

Met ruim driehonderd kilometer voor de boeg wacht SC Cambuur morgen een lange reis richting Zuid-Limburg. Aan dit soort randzaken heeft De Jong echter geen boodschap. “We zijn bewust bezig dit soort dingen niet ter sprake te laten komen binnen de groep en focussen ons op hoe we als ploeg voor de dag komen morgen. We kijken dan ook niet naar de tegenstander, maar naar ons eigen strijdplan en speelwijze.”

De aftrap van MVV – SC Cambuur is morgenavond op een iets later tijdstip dan gebruikelijk, namelijk om 20.45 uur. Voor de thuisblijvers is duel live te volgen via Fox (Sports 1), de radioverslagen van Omrop Fryslan en Omroep Leo en natuurlijk via ons eigen Twitter-account en de andere social media kanalen.

Foto: www.cambuurimages.nl