058-2963300
Henk de Jong: “Fysiek staan we er echt ontzettend goed voor”

Henk de Jong: “Fysiek staan we er echt ontzettend goed voor”

25 november 2021, 16:54

Welgeteld vijf dagen na de puike 2-1 overwinning tegen nummer vier FC Utrecht staat voor SC Cambuur het volgende affiche in competitieverband op het programma. In Gelderland treft de equipe van trainer Henk de Jong morgenavond mede promovendus N.E.C., een ploeg die net als de geel-blauwen momenteel verdienstelijk in het linkerrijtje van de Eredivisie bivakkeert. Hoogste tijd om vooruit te blikken op dit op papier fraaie affiche.

Zoals altijd ging het tijdens het praatje met de aanwezige pers logischerwijs over het voorgaande treffen, in dit geval de ontmoeting met de Utrechters. De Jong: “Zo, dat was genieten en echt een hele knappe overwinning. Ik heb met name vol bewondering zitten kijken naar het volwassen spel dat mijn jongens hebben laten zien. Daarmee zetten een aantal van hen zich bovendien ook nog eens op de kaart en dat is voor ons als club alleen maar goed.”

“Tegelijkertijd moeten we ook nuchter blijven, want met N.E.C. treffen we morgen een opponent waartegen we opnieuw ons stinkende best moeten doen. Daarbij is het afwachten hoe ze zich zullen wapenen tegen ons, maar dat het een lastig potje gaat worden is wel een zekerheid. Onder leiding van Rogier Meijer, die ik nog goed ken uit mijn De Graafschap-tijd, en met een aantal ervaren spelers op het veld doen ze het erg goed en verdienen ze terecht de complimenten.”

De pijlen gericht op zijn eigen selectie en collega-stafleden vallen er ook een aantal mooie woorden uit de mond van de hoofdtrainer. “Fysiek [en ook medisch] staan we er echt ontzettend goed voor en dat is niet in de laatste plaats danken aan onze fysiek trainers Nicky Boonstra en Daan Ganzinga en onze fysiotherapeuten en verzorg(st)ers. Daarvoor verdienen zij echt alleen maar lof en daardoor kunnen we op het veld op een ontspannen wijze te werk gaan.”

Tot besluit werd ook de inzetbaarheid van een aantal heren spelers besproken. De Jong daarover: “Marco Tol zal er dit weekend nog niet bij zijn en sluit vanaf maandag weer volledig aan bij de groep. Daarnaast is David Sambissa vanwege een schop tijdens het duel tegen FC Utrecht een twijfelgeval voor morgen. Daartegenover staat dat Robin Maulun weer volledig inzetbaar is morgen en ook Filip Krastev in principe gewoon weer bij de selectie zit.”

Het treffen tussen de Nijmegenaren en de Leeuwarders is morgenavond de aftrap van speelronde 14 in de Eredivisie en wordt om klokslag 20.00 uur in gang gefloten door arbiter van dienst Rob Dieperink. De verrichtingen vanuit het Goffertstadion zijn zoals altijd rechtstreeks te volgen via ESPN (in dit geval kanaal 2), het radioverslag van Omrop Fryslân en het live-verslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl