058-2963300

Henk de Jong: “We gaan met alles wat we hebben voor drie punten”

7 november 2014, 14:58

Komende zondag wordt er weer gevoetbald in het Cambuur Stadion en mogen de geel-blauwen aantreden tegen landskampioen Ajax. Vorig jaar sleepten de Amsterdammers er in blessuretijd een overwinning uit (1-2), maar als het aan Henk de Jong en zijn mannen ligt krijgt deze wedstrijd zondagmiddag een heel ander scenario: “We willen nu een keer winnen van een topclub”.

Uiteraard heeft de hoofdtrainer afgelopen woensdag ook gekeken naar het Champions League duel van Ajax tegen FC Barcelona. “Heb voor de TV zitten te genieten. Met name in de eerste helft heeft Ajax het heel goed gedaan en hadden ze ook meer verdiend. In Europese wedstrijden ben ik altijd voor de Nederlandse clubs, dus het is jammer dat ze geen punten hebben gepakt.”

De selectie van SC Cambuur kent in De Ridder en Van de Streek twee twijfelgevallen voor de wedstrijd van komende zondag. De Jong: “Van die twee jongens is Daniel (De Ridder red.) het grootste twijfelgeval. We gaan hier morgen pas definitief een beslissing in nemen, maar dat ziet er niet goed uit. Maar ik ben heel tevreden over onze groep hoor, mochten ze niet kunnen spelen hebben we prima vervangers waar ik ook alle vertrouwen in heb.”

Wie denkt dat de technische staf de herkenbare en vertrouwde speelwijze gaat veranderen omdat het tegen Ajax speelt heeft het mis. “We hebben een vaste spelopvatting waarin we uitgaan van onze eigen kracht. Hier trainen we ook elke dag op, dus het zou raar zijn als we dat opeens zouden veranderen. Kijk naar de uitwedstrijd tegen Willem II, we worden steeds beter in de uitvoering hiervan, dat hoop ik ook tegen Ajax weer te zien.”

In de anderhalf jaar dat SC Cambuur inmiddels weer actief is in de Eredivisie won het nog niet van een club uit de traditionele top drie. “Dat heeft in de eerste plaats met kwaliteit te maken, maar daarnaast was er bij ons ook te veel ontzag voor de grote clubs. In zulke wedstrijden zijn we als club veel te bescheiden. Het is gewoon één van de 34 wedstrijden, dus ook dan moeten we brutaal zijn, ons eigen spel spelen en er vol op klappen. Dat kun je een wedstrijd ook verliezen, maar is de kans dat je wint een stuk groter. We gaan zondag met alles wat we hebben voor drie punten.”

De aftrap van het duel tussen de nummer vijf (SC Cambuur) en de nummer twee (Ajax) van de Eredivisie is zondag om 12.30 uur. Alle kaarten gingen binnen een uur over de digitale toonbank, wel is de wedstrijd live te volgen via het betaalkanaal van FOX Sports en ons officiële Twitter-account (www.twitter.com/sccambuurlwd).

Foto: www.dijksfotografie.com