058-2963300

Henk de Jong: “We gaan naar Arnhem om te winnen”

15 augustus 2014, 16:49

Vanochtend werkte de eerste selectie van SC Cambuur een laatste training af op weg naar het duel tegen Vitesse. De mannen van Henk de Jong werkten zich ruim anderhalf uur in het zweet en zijn volgens de oefenmeester helemaal klaar voor het duel van morgenavond tegen Vitesse: “We staan er goed op, hebben een prima trainingsweek achter de rug en krijgen ook steeds meer jongens terug uit de ziekenboeg.”

De Litouwse nieuwkomer Vytautas Andriuškevičius maakt in zijn eerste dagen een goede indruk op de oefenmeester: “Vytas doet het geweldig. Hij is enorm gretig en zeer gedreven. Hij kan zomaar eens uitgroeien tot een publiekslieveling hier in Leeuwarden.”

Vytas start in de wedstrijd tegen Vitesse meteen in de basis: “Hij is topfit en heeft al 14 wedstrijden in de benen voor Djurgarden. Niks ten nadele van Marlon Pereira, want die heeft het geweldig gedaan, maar we willen graag een linkspoot op linksback, zodat we meer aan voetballen toekomen.”

Voor tegenstander Vitesse had De Jong lovende woorden over: “Vitesse is echt een uitstekende ploeg. We hebben ze tegen Ajax aan het werk gezien en waren daar zeer van onder de indruk. Vitesse is morgen dan ook de duidelijke favoriet, maar wij hebben ook een goede ploeg en zijn niet bang. Zoals in elke uitwedstrijd gaan we ook naar Arnhem om te winnen”.

De aftrap van Cambuur’s eerste uitwedstrijd van het seizoen is zaterdagavond (15 augustus) om 20.45 uur. Zit je niet in het stadion? Dan is de wedstrijd live te volgen via het betaalkanaal van FOX Sports en ons officiële Twitter-account: www.twitter.com/sccambuurlwd.

Foto: www.dijksfotografie.com