058-2963300

Henk de Jong: “Gaan voor rechtstreekse handhaving, maar wel realistisch zijn”

5 februari 2016, 15:14

De kater na de verloren Friese Derby van afgelopen weekend is nog maar nauwelijks verwerkt of er staat alweer een volgende Derby op het programma. Zondagmiddag mogen de mannen van Henk de Jong aantreden in de Euroborg voor het duel tegen FC Groningen.

Ondanks een lichte griep was hoofdtrainer Henk de Jong gewoon aanwezig op het wekelijkse persmoment. “Ja, moest gister zelfs thuisblijven, niks aan. Ben er nog steeds niet helemaal, zag vanochtend op het trainingsveld alles dubbel. Dacht al: wat hebben we opeens veel spelers?!”

SC Cambuur speelde afgelopen weekend op eigen veld een prima pot, maar verloor wel en blijft daardoor staan op plek zeventien. “Het is ondertussen duidelijk dat we er alles aan moeten doen om De Graafschap onder ons te houden. Rechtstreeks handhaven is natuurlijk nog altijd mogelijk en daar gaan we ook nog steeds voor, maar we moeten wel realistisch zijn met z’n allen.”

Afgelopen maandag wist de club zich op de valreep nog te versterken met spits Kevin van Veen. Hij kwam over van Scunthorpe United en moet in Leeuwarden zorgen voor de nodige doelpunten. “Kevin had aanbiedingen van meerdere clubs, maar wou per se voor Cambuur spelen vanwege de sfeer in ons stadion en onze manier van voetballen. Dat is toch prachtig? Het is een hele doelgerichte jongen, op training schoot hij ze zowat allemaal binnen. We willen hem geen ongezonde druk opleggen, maar hij heeft absoluut kwaliteiten.”

De oefenmeester kan zondag in het duel tegen FC Groningen niet beschikken over drie van zijn sterkhouders. “Het verhaal van Erik (Bakker red.) is bekend en Groningen-uit komt voor Xander (Houtkoop red.) en Martijn (Barto red.) ook nog te vroeg. Furdjel (Narsingh red.) is daarentegen wel weer fit.”

De aftrap van FC Groningen – SC Cambuur is zondag om 14.30 uur. Vanuit het uitvak worden onze mannen gesteund door 200 supporters.

Foto: www.dijksfotografie.com