058-2963300
Henk de Jong: “Gaat een mooie wedstrijd worden, we hebben er zin in”

Henk de Jong: “Gaat een mooie wedstrijd worden, we hebben er zin in”

1 april 2021, 17:03

Een zeldzame nederlaag voor de mannen van Henk de Jong afgelopen zondag op bezoek bij Roda JC, maar dankzij de uitslagen op de andere velden bleef dit zonder grote gevolgen. Dit weekend krijgen de geel-blauwen bovendien een dubbele kans op eerherstel, want morgen treft SC Cambuur eerst in het Kras Stadion FC Volendam en maandag in eigen huis SBV Excelsior.

“Nee, daar raken we niet van in de war”, reageert Henk de Jong desgevraagd op de impact van de eerste uitnederlaag in ruim een jaar tijd. “De eerste helft was iets minder qua scherpte en uitvoering, maar na rust hadden we het weer prima voor elkaar. Dan moeten we alleen wel scoren uit de vele kansen en dat lukte even niet. Dat hoort ook bij voetbal en we moeten zorgen dat we weer beter worden van deze nederlaag.”

Goed nieuws voor de technische staf is dat Jarchinio Antonia weer beschikbaar is. De vleugelaanvaller was belangrijk voor Curaçao bij beide overwinningen en kan morgen weer minuten gaan maken in het shirt van SC Cambuur. “Ja, die kwam met een grote glimlach binnen. En terecht, want hij heeft het heel goed gedaan. In beide wedstrijden was hij betrokken bij doelpunten en je merkt aan hem dat hij in goed in zijn vel zit en met vertrouwen speelt.”

Voor de drie geblesseerde middenvelders is het zover helaas nog niet, al schijnt er wel weer licht aan het einde van de blessuretunnel. “Met Stanley Akoy er bij zijn het er zelfs vier en het is ook logisch dat de spelers die er nu staan even moeten wennen. Dat gaat gelukkig steeds beter en die jongens maken echt stappen. Maar wat Jamie Jacobs en Mitchel Paulissen betreft hopen we dat die volgende week weer deels bij de groep kunnen aansluiten. Robin Maulun zal zoals verwacht nog iets langer afwezig zijn, maar ook hij is op de weg terug.”

Met FC Volendam treft SC Cambuur morgenavond een ploeg waar het al een tijd niet van heeft gewonnen. Sterker nog; als je de oefenwedstrijd van afgelopen zomer meerekent werden de laatste drie duels verloren van het Andere Oranje. “Op de één of andere manier kunnen ze tegen ons altijd iets extra’s. Al is het in algemene zin ook gewoon een hele goede ploeg met een duidelijke spelopvatting en veel individuele kwaliteit. Maar dat hebben wij ook en we staan niet voor niks waar we staan. Dit gaat een hele mooie wedstrijd worden en we hebben er zin in.”

Morgenavond om 20.00 uur gaat de bal rollen in Volendam. Via de TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd) is het duel live te volgen.

Foto: www.dijkskmedia.nl