058-2963300

Henk de Jong: ‘Geen cruciale wedstrijd, maar wel een hele belangrijke’

26 september 2014, 14:34

Met drie uitwedstrijden op rij is het wat je noemt een drukke week voor de mannen van Henk de Jong. Afgelopen zondag werd er verloren in Eindhoven van PSV, afgelopen woensdag werd er voor de beker keurig met 0-4 gewonnen van FC Den Bosch en komende zondag reist de ploeg af naar Rotterdam. Op voor SC Cambuur heilige grond staat dan de uitwedstrijd tegen SBV Excelsior op het programma.

Wie denkt dat de Leeuwarders terneergeslagen aan de week zijn begonnen na de nederlaag tegen PSV heeft het mis. Hoofdtrainer Henk de Jong: “Maandag na de wedstrijd tegen PSV had ik gewoon zin om op de club te komen en met de jongens aan de slag te gaan. We hebben in Eindhoven bijna 60 % balbezit gehad en evenveel schoten op doel, en dat met een man minder. We maken nog steeds progressie, en worden nog steeds elke week beter, prachtig om te zien.”

Op het wekelijkse persmoment werd ook nog even teruggeblikt op de met 0-4 gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen FC Den Bosch. De hoofdtrainer deed dat met veel genoegen: “We zijn heel tevreden met het resultaat in Den Bosch, maar vooral ook met het spel. Er zijn niet veel ploegen die daar met zulke ruime cijfers winnen, daaraan kun je zien dat we een stuk volwassener zijn geworden.”

Voor het duel van aanstaande zondag tegen Excelsior kan De Jong beschikken over een nagenoeg fitte selectie; “Lucas (Bijker red.) is er vanwege een schorsing niet bij en Wout (Droste red.) werkt hard aan zijn herstel, maar buiten die twee zijn we zo goed als fit. Wel is Ogbeche (uitgevallen in het duel tegen PSV) nog een twijfelgeval, maar de rest kan in principe spelen.”

En dat is mooi meegenomen, want voor SC Cambuur is het duel van zondag een hele belangrijke. Trainer De Jong: “Het is nog niet een cruciale wedstrijd, maar dit soort wedstrijden zijn voor ons natuurlijk wel enorm belangrijk. We kunnen tegen Excelsior hele goede zaken doen en nog meer afstand nemen van het rechterrijtje.”

De aftrap van het duel tussen SBV Excelsior en SC Cambuur is zondagmiddag om 12.30 uur. Ben je niet van de partij in Rotterdam? Dan is de wedstrijd live te volgen via het betaalkanaal van FOX Sports en ons officiële Twitter-account: www.twitter.com/sccambuurlwd.

Foto: www.dijksfotografie.com