058-2963300

Henk de Jong: ‘Geen makkelijke wedstrijd, maar we gaan er vol voor’

29 augustus 2014, 14:34

Na de eerste Eredivisie-uitoverwinning in 14 jaar waren er een hoop blije gezichten afgelopen week op en rond het trainingsveld. Ook op de laatste training voor het thuisduel tegen ADO Den Haag was zowel de sfeer als de werklust uitstekend; “We hebben vandaag weer fantastisch getraind en de sfeer is ook prima. Daar kan ik alleen maar heel tevreden over zijn.”

Voor wie een week niet bij de training van SC Cambuur is geweest waren er twee nieuwe gezichten te zien. De eerste nieuweling is Denzel Slager. Hij traint na een avontuur in Engeland op proefbasis mee met de eerste selectie. Of hij een contract krijgt wordt na het weekend beslist. De Jong: “We hebben hem deze week alleen in actie kunnen zien in conditionele of tactische trainingen. Het is dus nog te vroeg om daar definitief een oordeel over te vellen.”

Daarnaast werd gister bekend gemaakt dat linksback Donovan Slijngard eerst op amateurbasis en bij wedstrijdfitheid op contractbasis de overstap heeft gemaakt naar SC Cambuur. De nieuweling maakt een goede indruk op hoofdtrainer Henk de Jong: “Slijngard kan gewoon heel goed voetballen, dat zie je meteen. In mijn tijd bij FC Groningen heb ik nog met hem samengewerkt en het is ook nog eens een prima kerel.”

Daarnaast is Daniël de Ridder langzaam maar zeker weer wedstrijdfit aan het worden. De Jong: “Dat er steeds meer jongens bij komen en fit worden is natuurlijk een goede zaak. Als zometeen ook Furdjel (Narsingh) en Donovan (Slijngaard) weer helemaal wedstrijdfit zijn wordt de concurrentie alleen maar groter. Dan moeten we zelfs lastige keuzes gaan maken. Al is het eigenlijk maar heel simpel; de beste speelt bij ons altijd.”

Van de start en het spel van tegenstander ADO Den Haag is de oefenmeester onder de indruk; “ADO Den Haag is net als wij een ploeg die heel lastig te verslaan is en beschikt over een goede teamspirit. Het gaat zeker niet makkelijk worden, maar gesteund door onze geweldige Twaalfde Man gaan we er weer vol voor zaterdag.”

Voor het duel van morgenavond is de Noord-tribune al helemaal uitverkocht, maar voor de overige tribunes zijn nog wel kaarten verkrijgbaar. Deze koop je bij de administratie van het Cambuur Stadion of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com