058-2963300
Henk de Jong: “Genieten en sportieve plicht vervullen”

Henk de Jong: “Genieten en sportieve plicht vervullen”

29 april 2021, 16:21

Als trotse kampioen van de Keuken Kampioen Divisie treedt SC Cambuur morgen in eigen huis aan tegen de eerste achtervolger van de afgelopen twee seizoenen: De Graafschap. Om het affiche nog iets mooier te maken; er zullen ook zo’n 2400 supporters aanwezig zijn in het Cambuur Stadion. “Daar kijk ik misschien nog wel het meest naar uit”, aldus Henk de Jong op het wekelijkse persmoment.

De Schaal mag dan binnen zijn voor SC Cambuur, De Jong liet geen enkel misverstand bestaan over zijn intenties voor het duel van morgenavond. “We zullen morgen gewoon in dezelfde opstelling starten als de afgelopen weken en gaan ook nu vol voor de overwinning. Iedereen weet wat ik voel voor De Graafschap, maar deze wedstrijd is te belangrijk voor ons en voor de competitie. Bovendien hebben we een sportieve plicht te vervullen.”

Geen wijzigingen dus in de basiself, maar wel op de tribunes. Daar zullen eindelijk weer supporters aanwezig zijn om de geel-blauwen naar voren te schreeuwen. “Ja, dat is natuurlijk fantastisch. Het zal weer even wennen zijn voor de spelers, maar vooral ook genieten, want we hebben ze dit seizoen echt gemist. We kijken er enorm naar uit om volgend seizoen weer in een vol stadion te spelen.”

De technische staf kan morgen beschikken over een nagenoeg fitte selectie, al zitten Stanley Akoy en Jamie Jacobs nog niet bij de wedstrijdgroep. “We hebben steeds meer te kiezen en dat is alleen maar mooi. Hopelijk kan Jamie nog wat minuten maken dit seizoen, maar de wedstrijd van morgen komt echt nog iets te vroeg. Voor de rest staan we er goed op.”

Met het binnenhalen van de titel is de druk er in principe af voor SC Cambuur, maar De Jong heeft nog wel een doelstelling voor het restant van de competitie. “Laten we nu die vierde periode ook maar pakken en de clubrecords die we al hebben gepakt nog wat scherper zetten. Natuurlijk is de druk anders, maar we moeten proberen om daar nog beter van te gaan voetballen. Dat gaan we ook nodig hebben tegen een sterke tegenstander als De Graafschap.”

De aftrap van SC Cambuur tegen De Graafschap is morgen om precies 20.00 uur. Thuisblijvers kunnen het duel volgen via TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan of Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl