058-2963300
Henk de Jong: “Geroutineerde ploeg tegen een jonge ploeg in opbouw”

Henk de Jong: “Geroutineerde ploeg tegen een jonge ploeg in opbouw”

10 november 2023, 16:34

Dankzij de klinkende 1-8 overwinning bij TOP Oss wist SC Cambuur voor de derde maal in successie te zegevieren (competitie en beker) en bleef het voor alweer het vierde duel op rij ongeslagen. Oftewel: met het gevoel zit het wel goed bij de geel-blauwen in de aanloop naar het bezoek aan de huidige gedeeld nummer twee op de ranglijst: ADO Den Haag. Zo ook bij onze hoofdtrainer Henk De Jong, die zijn licht alvast laat schijnen over de ontmoeting met de Residentieclub.

De stemming aan het Cambuurplein blijft dus opperbest en daardoor is het prettig werken voor de oefenmeester en zijn stafleden. “Ja, het is echt genieten en dat begint al met de hoeveelheid energie die wordt geleverd op het trainingsveld. De vonken spatten er iedere dag vanaf en dat is echt fantastisch om te zien. De 1-8 zege op TOP Oss is wat dat betreft een prachtige beloning voor het harde werken en een fraaie opsteker voor het proces waar we momenteel in zitten.”

“Het moet echter niet zo zijn dat iedereen nu van ons gaat denken dat we zomaar even iedere wedstrijd fluitend zullen gaan winnen, daarvoor is onze situatie nog te broos. Verwachtingen heb je altijd, zeker bij onze club, en we zien ook veel goede dingen, maar tegelijkertijd zijn we nog niet waar we willen zijn. Het is voor nu zaak om tot de winterstop zoveel mogelijk punten te pakken en dan zien we daarna wel waar we staan. Als we de top acht maar weten te halen.”

Volgens de filosofie van De Jong is de eerstvolgende wedstrijd echter altijd de belangrijkste en het goede nieuws is dat hij bij de clash van zondag kan rekenen op een fitte spelersgroep. “Alleen met Marco Tol houden we nog even een slag om de arm, want die is een aantal dagen ziek geweest. En we hebben Remco Balk natuurlijk weer tot onze beschikking na een duel schorsing. Overigens wil ik Wiebe Kooistra nog wel graag even benoemen, want die heeft het echt heel goed gedaan tegen TOP Oss als vervanger van Remco met als bekroning zowel een doelpunt als een fraaie assist.”

“We zullen tegen ADO Den Haag zondag ook iedereen weer nodig hebben, want ze staan er op de ranglijst goed voor en hebben een prima en bovenal fysiek sterke ploeg met jongens als Veerman, Van Mieghem, Van der Sande en Hamdaoui. Je kan dus wel spreken van een geroutineerde ploeg tegen een jonge ploeg in opbouw die ook goed kan voetballen. Het wordt een flinke uitdaging, waarbij we tegelijkertijd een mooie slag kunnen slaan. We gaan het zien en hebben er zin in.”

Het duel ADO Den Haag – SC Cambuur wordt zondag om klokslag 14.30 uur afgetrapt en daarbij zal het fraaie aantal van 370 SCC-ers de geel-blauwen steunen. Voor wie er niet bij is in de Hofstad zijn de verrichtingen deze keer helaas niet te volgen via de tv, maar daarentegen doen Omrop Fryslân en Omroep Leeuwarden wel verslag via de radio en daarnaast houden we je ook weer op de hoogte via onze eigen officiële social media kanalen, waaronder updates via X (Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl