058-2963300
Henk de Jong: “Geweldig affiche om het seizoen mee te beginnen”

Henk de Jong: “Geweldig affiche om het seizoen mee te beginnen”

13 augustus 2021, 15:17

Nog twee nachtjes slapen en dan is het langverwachte moment eindelijk daar: de terugkeer van SC Cambuur in de Eredivisie! In de eigen Leeuwarder voetbaltempel aan het Cambuurplein 44 treffen de geel-blauwen zondag vanaf 12.15 uur FC Groningen. Traditiegetrouw spraken we in de aanloop naar deze ontmoeting met onze hoofdtrainer Henk de Jong, die vol goede moed uitkijkt naar de start van de competitie.

 “We hebben geen zorgen meer wat betreft de fitheid van de spelersgroep en behalve Jasper ter Heide is iedereen zondag van de partij”,  zo klink het uit de mond van de Drachtster oefenmeester. “Wel zullen er aantal keuzes moeten worden gemaakt op conditioneel vlak, aangezien sommige jongens in de afgelopen weken een kleine achterstand hebben opgelopen. Dat is ook de reden dat we het in de eerste paar weken van de competitie lastig gaan krijgen.”

Maar ook spreekt de trainer vertrouwen uit in zijn groep. “Ik ben blij met de spelers die ik tot m’n beschikking heb en op basis van de afgelopen twee jaar hebben we laten zien ontzettend goed te kunnen voetballen. Het blijven voetballen is dan ook één van de speerpunten die we moeten vasthouden dit seizoen, dat is onze kracht. Daarnaast heb ik goede hoop dat er in de komende weken nog extra kwaliteit ter beschikking komt binnen onze selectie in de vorm van nieuwe krachten.”

Het treffen tussen SC Cambuur en FC Groningen is geen echte derby, maar heeft toch altijd iets extra’s. De Jong kijkt dan ook met volle teugen uit naar het duel. “Het is een geweldig affiche om het seizoen mee te beginnen! FC Groningen heeft een uitstekend team ter beschikking en in Danny Buijs een goede trainer in huis. Ik verwacht dat ze zich aan het einde van de rit zomaar eens bij de bovenste vijf/zes plekken van de ranglijst kunnen voegen.”

“Daarentegen, als wij ons dit seizoen handhaven doen we het geweldig met de mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben. Zoals gezegd gaan we ons strijdplan niet zomaar volledig omgooien. Vrijuit blijven voetballen is het devies en ik ben ontzettend benieuwd hoe we ons zondag zullen wapenen tegen de speelstijl van FC Groningen.”

De seizoensouverture van SC Cambuur wordt zondagmiddag bijgewoond door een kleine zevenduizend seizoenkaarthouders en sponsoren. Voor supporters die niet aanwezig zijn in het Cambuur Stadion is het duel rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 1), radio (Omrop Fryslan) en ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl