058-2963300
Henk de Jong: “Gewoon weer een hele belangrijke wedstrijd”

Henk de Jong: “Gewoon weer een hele belangrijke wedstrijd”

29 november 2020, 17:45

Het ging eindelijk weer over voetbal vanmiddag in het Cambuur Stadion, waar Henk de Jong en zijn mannen bezig waren zich voor te bereiden op het duel van morgenmiddag bij en tegen Jong PSV. Dat deden ze laat in de middag, zodat na een stevige sportmaaltijd direct koers kan worden gezet naar Eindhoven.

“Dat heeft vooral te maken met het tijdstip van de wedstrijd”, legt de hoofdtrainer desgevraagd uit. “Als we morgen pas in de bus zouden stappen moeten we wel heel vroeg weg en komt een optimale voorbereiding in het geding. Nu hebben we alle tijd en kunnen we ons rustig voorbereiden op wat gewoon weer een hele belangrijke wedstrijd is.”

Voor SC Cambuur wacht dus na de gewonnen wedstrijd van afgelopen vrijdag (3-1 winst op FC Den Bosch red.) in rap tempo alweer een wedstrijd en dat zal niet voor het laatst zijn dit kalenderjaar. “Het is een lekker vol programma inderdaad, maar dat is niet erg. De jongens willen niets liever dan wedstrijden spelen, dat blijft het mooiste wat er is. We houden er goed rekening mee in de belasting op trainingen en meer is het niet.”

Gezien het korte tijdsbestek zal er hoogstwaarschijnlijk niet veel veranderen in de personele bezetting, al kan de staf wel weer gebruik maken van de diensten van Michael Breij. “Die ontbrak vrijdag vanwege familieomstandigheden, maar is er nu gewoon weer bij. Voor de rest staan we er ook prima op. We zijn goed uit de wedstrijd van vrijdag gekomen en hebben de afgelopen twee dagen zonder problemen kunnen trainen.”

Dan door naar de tegenstander van morgenmiddag: Jong PSV. Wat kunnen we daar van verwachten? “In de eerste plaats gewoon weer een lastige tegenstander. Ze zullen tegen ons ook op oorlogssterkte zijn en spelen een ander systeem dan de meeste ploegen. Dat lijkt op wat ze bij het eerste doen, met veel dynamiek en spelers in de as. Dat wordt dus interessant, maar we zijn er klaar voor.”

De thuiswerkzaamheden zullen morgen iets eerder onderbroken worden in Leeuwarden en omgeving, want de aftrap van Jong PSV – SC Cambuur is al om 16.30 uur. FOX Sports (TV), Omrop Fryslan (radio), Omroep LEO (radio) en het mediateam van de club (via Twitter en Instagram stories) zullen weer aanwezig zijn om live verslag te doen.

Foto: www.cambuurimages.nl