058-2963300
Henk de Jong: “Hampie gaat zeker gemist worden en we doen het ook voor hem”

Henk de Jong: “Hampie gaat zeker gemist worden en we doen het ook voor hem”

15 februari 2021, 16:23

Ruim twee weken is het geleden dat SC Cambuur voor het laatst in actie kwam in de Keuken Kampioen Divisie, maar morgenavond is het dan eindelijk weer zover. Vanaf 18.45 uur nemen de geel-blauwen het dan op tegen een ploeg waartegen het in de heenwedstrijd bepaald geen makkelijke middag/avond had: TOP Oss.

Ondanks het winterweer kenden Henk de Jong en de zijnen een prima voorbereiding, al kwam daar vanmiddag vlak voor het einde van de training verandering in. De hoofdtrainer legt uit: “Ja, verdorie. We waren bijna klaar met de training toen Mitchel Paulissen geblesseerd moest afhaken. Hoe erg de schade is moeten we nog even afwachten, maar het zag er niet goed uit. Of Calvin Mac-Intosch er weer bij is? Dat verwacht ik wel, dat gaat alweer een stuk beter.”

Door het bezoek van Koning Winter aan Nederland werd het duel tegen Jong Ajax afgelast en met de vastgestelde inhaaldatum van komende vrijdag komt er een vol programma aan voor SC Cambuur. “Dat klopt, we hebben geloof ik drie wedstrijden in zeven dagen en dat is best veel. Maar daar gaan we niet over zeuren, we hebben er toch geen invloed op. De jongens vinden het bovendien ook helemaal niet erg, die willen gewoon lekker voetballen. En mochten er wel spelers vermoeid zijn, dan gaan we gewoon wisselen. Ingewikkelder is het ook niet.”

Afgelopen week viel er met het overlijden van clubicoon Johannes ‘Hampie’ Bakker treurig nieuws te melden vanuit het Cambuur Stadion en daar werd vanochtend -zoals het een volksclub betaamd- op passende wijze bij stilgestaan. “Gister hebben we de training verschoven naar vanmiddag, maar eigenlijk was iedereen al aanwezig vanochtend. De rouwstoet voor Hampie ging door het stadion en daar hebben we met de supporters en collega’s bij stilgestaan om hem de laatste eer te bewijzen. Heel indrukwekkend. Hampie was ook een geweldig lieve man en een grote steun voor mij en iedereen. Hij gaat zeker gemist worden en we doen het morgen ook voor hem.”

Uiteraard ging het op het wekelijkse persmoment ook over tegenstander TOP Oss en dat is een ploeg die je niet moet onderschatten, weet ook De Jong. “TOP is één van de ploegen waar we punten tegen hebben laten liggen, dus dat doen we ook zeker niet. De Graafschap heeft ook maar nipt van ze gewonnen en in hun laatste wedstrijd wonnen ze met 6-0 van Jong AZ. Het is een prima ploeg en we zullen kortom weer op en top scherp moeten zijn morgenavond.”

Na een minuut stilte gaat de bal morgenavond om 18.45 uur rollen in het Cambuur Stadion. De wedstrijd is live te volgen via TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan en LEO Middelsé) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl