058-2963300
Henk de Jong: “De beker is erg belangrijk voor onze club”

Henk de Jong: “De beker is erg belangrijk voor onze club”

27 oktober 2021, 16:34

Te midden van al het competitiegeweld start voor SC Cambuur morgenavond een nieuw avontuur in het vaderlandse bekertoernooi. In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker treffen de geel-blauwen dan op Sportpark De Toekomst in Amsterdam de amateurs van Ajax, een elftal dat dit seizoen (wederom) haar opwachting maakt in de Derde Divisie Zaterdag. Met hoofdtrainer Henk de Jong blikken we zoals altijd vooruit op de naderende ontmoeting.

De Ajax Amateurs hebben een roerige week achter de rug, waarin per direct afscheid werd genomen van hoofdtrainer Detlef le Grand. De Jong: “Dat zijn natuurlijk vervelende dingen in het voetbal. Het maakt voor ons dat we nu ook niet weten wat we qua speelstijl kunnen verwachten. Natuurlijk hebben we in de aanloop naar het duel de nodige wedstrijdbeelden onder ogen gehad, maar de nieuwe trainer zal ongetwijfeld iets anders gaan doen. Daar maken we ons dus ook niet druk om, dat zien we morgen na het eerste fluitsignaal.”

“Wat we wel weten is dat we gebaat zijn bij een positief resultaat. De beker is erg belangrijk voor onze club, zowel op sportief als financieel vlak, en we nemen de competitie dan ook uiterst serieus. Daarnaast kunnen we morgen ook weer stappen zetten in onze manier van spelen. Als ik kijk naar hoe we het de laatste weken doen, dan denk ik dat we op de juiste weg zitten. Het is nu de tijd om onszelf daarvoor te belonen in de vorm van punten en overwinningen.”

Met dat doel in het achterhoofd kiest de Drachtster oefenmeester er dan ook voor om de basisopstelling tegen de amateurs van Ajax zoveel mogelijk intact te laten. “Tachtig procent van de jongens die vanaf de eerste minuut tegen Feyenoord hebben gespeeld afgelopen zondag zullen morgenavond ook aan de aftrap staan. Dat betekent onder andere dat David Sambissa wederom voorin mag beginnen en Sonny Stevens ‘gewoon’ het doel gaat verdedigen.”

“Daartegenover zullen Roberts Uldriķis, Filip Krastev en Maxim Gullit voor de eerste maal hun opwachting maken in de basis. Dit zal ten koste gaan van Tom Boere, Robin Maulun en Alex Bangura. Laatstgenoemde zal in tegenstelling tot de eerste twee niet op de bank plaatsnemen. Alex heeft namelijk, net zoals Mitchel Paulissen, nog schorsing staan in de beker uit het vorige seizoen.”

Het bekerduel Ajax Amateurs – SC Cambuur wordt morgenavond om 18.45 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken. Het goede nieuws daarbij is dat deze wedstrijd live wordt uitgezonden op ESPN 2. Daarnaast zijn ook Omrop Fryslan (radio) en het mediateam van onze club (via Twitter: @SCCambuurLwd) van de partij om live verslag te doen van alle verrichtingen op De Toekomst.

Foto: www.dijksmedia.nl