058-2963300
Henk de Jong: “Het fanatisme van de jongens is echt top”

Henk de Jong: “Het fanatisme van de jongens is echt top”

11 december 2020, 15:58

Nog maar één week en dan mogen de heren spelers en trainers even genieten van een weliswaar korte, maar welverdiende winterse onderbreking. Dat lijkt heel dichtbij en dat is het ook, maar er staan eerst nog wel drie wedstrijden op het programma. Morgenmiddag is de eerste van dit drieluik, wanneer de mannen van Henk de Jong het in eigen huis opnemen tegen Jong AZ.

We spraken de hoofdtrainer na de laatste training voor dit duel en daar troffen we een goedgemutste hoofdtrainer. “Ja man, we hebben er weer zin in. Ik roep het vaker, maar we hebben echt een hele goede trainingsweek gehad. Het fanatisme van de jongens is echt top.”

Niet alleen zit de schwung er goed in volgens de oefenmeester, de selectie is ook nog eens nagenoeg helemaal fit. “Daarover hebben we niks te klagen en het is iets wat we ook heel bewust bewaken. Delano Ladan is er waarschijnlijk volgende week weer bij en daarnaast missen we alleen Akoy dus nog. Die wil ik graag even speciaal benoemen, want die jongen werkt in zijn eentje echt keihard en doet er alles aan om sterker terug te komen.”

Een nagenoeg fitte selectie is precies wat je wilt als trainer, maar het levert af en toe ook hoofdpijn op bij De Jong. “Met ook Issa Kallon die weer helemaal fit is moeten we in elke linie echt lastige keuzes maken. Er zijn zoveel jongens die het verdienen om te spelen, maar die we niet in de basis kunnen opstellen. De jongens zeggen het zelf ook tegen me.”

Wie er aan de aftrap zullen verschijnen in het geel-blauw zien we morgenmiddag, maar zeker is dat die elf aan de bak moeten. “Oh zeker, Jong AZ is geen ploeg om te onderschatten en daarbij waren de vorige twee wedstrijden niet onze beste van het seizoen. Dat is overigens helemaal niet erg, want je kunt in een seizoen nou eenmaal niet alleen maar topwedstrijden spelen. Morgen treffen we hoe dan ook een goed team met talentvolle spelers met misschien wel weer een ander systeem, daar zullen we klaar voor moeten zijn.”

Op het onorthodoxe tijdstip van 16.30 uur gaat bal morgen rollen in het Cambuur Stadion voor het duel tussen SC Cambuur – Jong AZ. Het duel is live te volgen via de TV (FOX Sports 1), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: ProShots / Remko Kool