058-2963300

Henk de Jong: “Het gaat een karakterwedstrijd worden, maar daar houden we van”

21 november 2014, 15:23

Na een weekend zonder clubvoetbal staat er de komende dagen weer een bomvol programma op het menu in de Eredivisie. Als afsluiter van het voetbalweekend nemen de mannen van Henk de Jong het zondagmiddag om 16.45 uur op tegen FC Utrecht. Een bijzonder duel voor de oefenmeester, want vorig seizoen was ‘Utrecht-uit’ zijn eerste duel als hoofdtrainer van SC Cambuur. “Maar ik hoop dit keer wel op een ander resultaat.”

Helemaal zonder zorgen is De Jong niet in aanloop naar het duel tegen FC Utrecht. Afgelopen week kreeg hij slecht nieuws te horen omtrent de blessure van Daniël de Ridder. “Het is echt zonde want hij was de afgelopen weken geweldig bezig, maar Daniël is zeker tot de winterstop uitgeschakeld. Hij heeft een scheurtje in zijn hamstring en moet het dus even rustig aan doen.”

Ook de namen van Lucas Bijker en Wout Droste dienen met potlood te worden opgeschreven. “Zij zijn beide niet honderd procent fit. We gaan morgen bekijken of ze kunnen spelen, dat is nog even afwachten.”

De Jong verwacht zondag in de Galgenwaard een open wedstrijd, waarin ook het mentale aspect een rol gaat spelen. “Zoals vaak in de wintermaanden verwacht ik dat het een echte karakterwedstrijd gaat worden. Maar daar hou ik wel van, als Cambuur zijnde staan we daar ook voor. We moeten alleen niet vergeten te voetballen, want dat is waar we goed in zijn.”

De laatste overwinning in de Eredivisie dateert alweer van 4 oktober (tegen FC Dordrecht red.). Te lang geleden, maar wel heel logisch vindt de oefenmeester. “We hebben een hele zware serie achter de rug met wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax en uitwedstrijden tegen sc Heerenveen en Willem II. Nu komen we in een fase met drie thuiswedstrijden waarin we weer punten moeten gaan pakken.”

Met nog vijf wedstrijden te gaan tot de winterstop maakte de hoofdtrainer ook al voorzichtig de balans op. “Wij willen met kerst ruim boven de 20 punten zitten. Op dit moment hebben we al meer punten dan vorig seizoen in de winterstop. Maar als we daar nog wat bij kunnen sprokkelen, staan we er gewoon hartstikke goed voor.”

SC Cambuur wordt zondagmiddag gesteund door liefst 300 supporters in Utrecht. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen via het betaalkanaal van FOX Sports of het officiële Twitter-account van SC Cambuur: www.twitter.com/sccambuurlwd.

Foto: www.dijksfotografie.com