058-2963300
Henk de Jong: “Het gaat een mooi voetbalgevecht worden”

Henk de Jong: “Het gaat een mooi voetbalgevecht worden”

18 november 2020, 16:13

SC Cambuur zit in “een fantastische week met twee topwedstrijden” zo deelde hoofdtrainer Henk de Jong vorig week zijn visie op het tweeluik met Almere City FC en De Graafschap. Deel één verliep afgelopen zondag in ieder geval uitstekend met de 7-2 overwinning op Almere, maar dat is allerminst een garantie op succes morgenavond, wanneer De Jong en zijn mannen op bezoek gaan bij De Graafschap.

“Nee, zeker niet”, vult de oefenmeester desgevraagd aan. “Als we het morgen niet goed doen, dan is die overwinning op Almere meteen een stuk minder waard. Daarom staan we er ook heel nuchter in en zijn we meteen doorgeschakeld naar de volgende wedstrijd. Neemt niet weg dat we dat natuurlijk wel met een heel goed gevoel doen.”

Dat laatste is met gevoel voor understatement, want 7-2 winnen van de koploper is iets wat niet vaak voorkomt en assistent-trainer Pascal Bosschaart sprak na afloop van een ‘haast perfecte eerste helft’. De Jong daarover: “Het is absoluut een geweldige uitslag en we speelden ook echt heel goed. Aan het begin van de wedstrijd moesten we de vrije man even vinden, maar toen dat eenmaal lukte liep het als een trein. Maar we moeten ons niet rijk rekenen, Duitsland kan ook heel goed voetballen, maar ging er gisteravond wel dik af.”

Voor De Jong zelf is het duel van morgen extra speciaal, want met De Graafschap treft hij een oude bekende en bovendien de club waarmee hij in 2018 promoveerde naar de Eredivisie. “Daar kijk ik enorm naar uit. We koesteren bij ons thuis allemaal nog warme gevoelens voor De Graafschap en vooral ook de mensen daar. Het is jammer dat het stadion niet vol zit morgen, want dat zou het nog specialer maken. Maar hoe leuk het ook is om terug te keren, het gaat morgen om de punten en die willen we pakken.”

Door dus naar de wedstrijd van morgenavond. Wat voor ploeg is De Graafschap en wat voor wedstrijd gaat het worden? “In algemene zin is het een hele lastige ploeg om tegen te spelen, ze hebben veel routine en fysieke kracht. We hebben beide het afgelopen jaar een enorme dreun gekregen en denk dat het daarom heel knap is dat we hier nu allebei weer staan. Ze staan ook gewoon terecht waar ze staan, dus verwacht dat het een heel mooi voetbalgevecht gaat worden.”

Morgenavond om 21.00 uur wordt er afgetrapt op De Vijverberg en een kleine twee uur later weten we wie er als winnaar van het veld afstapt. De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports (TV), Omrop Fryslan (radio), Omroep LEO Middelsé en de Cambuur-Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.cambuurimages.nl