058-2963300
Henk de Jong: “Het is een belangrijke pot, tijd om te knallen”

Henk de Jong: “Het is een belangrijke pot, tijd om te knallen”

14 maart 2024, 15:04

SC Cambuur wil zich vrijdagavond tegen Jong AZ revancheren voor de teleurstellende resultaten van de voorbije weken. De Leeuwarders hebben na drie nederlagen op rij de punten hard nodig in de strijd om een ticket voor de Play-Offs. Henk de Jong en zijn mannen leven getergd toe naar de ontmoeting met de Alkmaarse beloften, blijkt tijdens het gebruikelijke persmoment richting de komende wedstrijd.

Waar er door het drukke programma de afgelopen tijd minder tijd op het veld werd doorgebracht, was er deze week meer voorbereidingstijd voor de mannen van De Jong. “We hebben een mooie week gehad waarin we goed hebben kunnen trainen. Daar ben ik heel blij mee en is voor ons wel even lekker geweest”, zegt de hoofdtrainer daags voor het uitduel met Jong AZ.

Met nog negen wedstrijden te gaan bezet SC Cambuur de elfde plaats, wat niet genoeg is voor plaatsing voor de Play-Offs. Het is dus zaak de stijgende lijn in te zetten, weet De Jong. De ontmoeting met Jong AZ wordt wat hem betreft de wedstrijd van de ommekeer. “Het is een heel belangrijke pot, tegen een tegenstander met goede spelers”, aldus De Jong. “De eerste acht, daar moeten we naartoe.”

In de vorige speelronde begon SC Cambuur goed aan de wedstrijd tegen De Graafschap, maar stonden de Leeuwarders na negentig minuten toch weer met lege handen. “We deden het aan het begin hartstikke goed, maar dat sneeuwt onder door het resultaat. De wedstrijd hadden we niet moeten verliezen, we hadden recht op meer”, vervolgt De Jong, die tegen Jong AZ niet te veel aan de opstelling gaat veranderen.

Hoewel de resultaten de laatste tijd niet zijn om over naar huis te schrijven, weet De Jong dat het in het voetbal snel kan veranderen. “Als we morgen winnen, dan kan er heel snel iets in de groep ontstaan. Ik heb er zin in. Tijd om te knallen, gas geven”, beklemtoont De Jong, die naast de langdurig geblesseerden ook Vito Wormgoor, Jhondly van der Meer en Michael Breij mist in Wijdewormer.

De aftrap van de wedstrijd tussen Jong AZ en SC Cambuur vindt morgen om 20.00 uur plaats. Niet aanwezig in het uitvak? De wedstrijd is te volgen via het radioverslag van Omrop Fryslân of onze livefeed op X.