058-2963300
Henk de Jong: “Het is ook wel eens lekker om de underdog te zijn”

Henk de Jong: “Het is ook wel eens lekker om de underdog te zijn”

13 november 2020, 16:05

Het was iets drukker dan normaal op het wekelijkse persmoment en dat is niet zonder reden. Zondag wacht namelijk de ontmoeting met Almere City FC en dat is de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

SC Cambuur is dit keer dus voor de verandering op voorhand een keer niet de favoriet en dat is best prettig, constateert ook hoofdtrainer Henk de Jong. “Als je bovenaan staat ben je de favoriet en ze zijn misschien ook wel titelkandidaat nummer één. Ze staan daar namelijk niet voor niks. Almere werkt hier al jaren naartoe en ze hebben er ook de financiële middelen voor. Voor ons is het wel eens lekker om de underdog te zijn.”

Zoals altijd werd er ook nog even teruggeblikt op de afgelopen speelronde en ondanks de nederlaag kijkt De Jong niet ontevreden terug op het duel tegen Jong Ajax. “Het is altijd de kunst om door een uitslag heen te kijken en daar zijn we natuurlijk nog steeds niet blij mee. Maar ik denk wel dat het een topwedstrijd was, waarin we in grote delen van de wedstrijd echt goed hebben gespeeld en ook kansen hebben gecreëerd. Daar kunnen we echt wel verder mee.”

Wat opvalt op de training is dat de selectie steeds groter lijkt te worden en dus moeten er keuzes worden gemaakt. “Heb net ook in de groep gezegd dat ik er af en toe slecht van slaap, want ik kan zo twintig jongens opstellen die het allemaal verdienen om te spelen. Meteen daarna heb ik ze ook gefeliciteerd, want dat is wel wat we als groep hebben bereikt door elke dag hard te werken en elkaar beter proberen te maken. Daar heb ik graag wat slapeloze nachten voor over”, besluit De Jong met een knipoog.

Wie er gaan spelen laat de oefenmeester nog even in het midden, want morgen staat er nog een laatste training op het programma. “Dat zou inderdaad de verkeerde volgorde zijn, dat wil ik morgen eerst aan de jongens vertellen. We maken als staf onze keuzes altijd met een idee en we zijn daar ook open en eerlijk in naar de groep. Dan wordt het ook geaccepteerd. Het gaat een mooie pot worden zondag.”

Op het allesbehalve standaard tijdstip van 20.00 uur wordt er zondagavond afgetrapt in het Cambuur Stadion. De mensen van FOX Sports zijn weer van de partij om live verslag te doen en ook via de radio (Omrop Fryslan of Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd) blijf je rechtstreeks op de hoogte.

Foto: ProShots / Erik Pasman