058-2963300
Henk de Jong: “Het leeft wel in de groep en onder de supporters”

Henk de Jong: “Het leeft wel in de groep en onder de supporters”

15 april 2021, 16:31

Het was vandaag een stuk drukker dan anders bij het wekelijkse persmoment en dat is niet zonder reden. Bij een overwinning morgen op Helmond Sport is SC Cambuur namelijk officieus gepromoveerd naar de Eredivisie. Het zou een waanzinnige prestatie zijn na de klap van vorig seizoen, maar dan moet er -zoals gezegd- eerst nog wel worden gewonnen in het eigen Cambuur Stadion.

“Of er al sprake is van promotiekoorts? Nee, dat is wat te sterk aangezet, maar je merkt natuurlijk wel dat het leeft in de groep en onder de supporters”, zo trapt hoofdtrainer Henk de Jong af. “Als we morgen winnen kunnen ze ons alleen nog op doelsaldo inhalen en met onze cijfers gaat dat nooit lukken. Dan kan het niet meer mis en dan is het wat mij betreft officieel.”

Het eerste doel kan morgen dus al officieus worden bereikt, maar daarmee is de honger van de geel-blauwen nog lang niet gestild. “Na bijna twee seizoenen bovenaan staan willen we ook echt heel graag het kampioenschap binnenhalen. Dat zou ook terecht zijn volgens mij. Promotie gaan we echt wel even vieren, maar daarna moeten we weer scherp zijn en vol voor de periodetitel en het kampioenschap gaan.”

Wat de personele bezetting betreft voor het duel van morgen keren twee spelers terug in het keurkorps van de oefenmeester. “Het lijkt wel of we allemaal steeds fitter worden nu de ontknoping dichterbij komt”, lacht De Jong. “Maar dat is natuurlijk alleen maar mooi en morgen zitten Jamie Jacobs en Mitchel Paulissen voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Robin Maulun kan dan hopelijk een week later weer aansluiten. Moet overigens de hele groep een compliment maken voor hoe de afwezigheid van al die middenvelders is opgevangen, dat hebben ze echt geweldig gedaan.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond, want waar iedereen het al over een eventuele promotie heeft, staat er eerst nog wel een pittige wedstrijd op het programma. “Ja pas op, Helmond Sport is echt geen tegenstander waar je makkelijk van wint. Kijk maar eens hoe ze er voor staan in de periode, dat doen ze goed en het is ook nog eens een leuke ploeg om naar te kijken. Van onderschatting aan onze kant is echt geen sprake.”

De bal gaat morgen vanaf 20.00 uur rollen aan het Cambuurplein voor de ontmoeting tussen SC Cambuur en Helmond Sport. Het duel is live te volgen via ESPN (tv), Omrop Fryslan (radio), Omroep LEO (radio) en @SCCambuurLwd (Twitter).

Foto: Pro Shots / Peter van Gogh