058-2963300
Henk de Jong: “Het plezier behouden en geen gekke dingen gaan doen”

Henk de Jong: “Het plezier behouden en geen gekke dingen gaan doen”

16 januari 2020, 16:17

Wel de kansen, maar niet de punten, het was de conclusie na afloop van het duel in eigen huis tegen FC Volendam afgelopen vrijdag. Tijd om lang te blijven piekeren over deze nipte nederlaag (1-2 red.) is er echter niet, want het volgende affiche voor Henk de Jong en zijn mannen dient zich alweer aan. In het Frans Heesen Stadion in Oss neemt SC Cambuur het morgenavond op tegen Tot Ons Plezier oftewel TOP.

Toch was er op het persmoment vanochtend nog wel ruimte voor een kleine nabeschouwing met onze hoofdtrainer over het duel tegen de Volendammers. De Jong: “We hadden op basis van de statistieken niet mogen verliezen en minimaal een punt verdiend vind ik. Dat is uiteindelijk niet gebeurd, maar daardoor moeten we niet bij de pakken neer gaan zitten. We doen het nog steeds geweldig en het is zaak om tegen Oss de draad weer op te pakken. Daarbij is het belangrijk dat we het plezier behouden en nu geen gekke dingen gaan doen.”

Dit moet wel gebeuren zonder Issa Kallon, die twee tot vier weken aan de kant staat, en Robin Maulun, die kampt met een lichte blessure. Onze oefenmeester daarover: “Robin verwachten we niet overigens niet lang kwijt te zijn. Daarnaast hebben we in Mitchel Paulissen en Ragnar Oratmangoen twee fitte en bovendien gretige jongens die ze kunnen vervangen. Ze verdienen het ook, want beide werken er keihard voor.”

Het TOP Oss van trainer Klaas Wels vinden we momenteel terug op het achttiende stek in de competitietabel. “We moeten overigens niet denken dat ons een gemakkelijke avond voor de boeg ligt, want Oss ook kan gewoon een behoorlijke partij voetbal op de mat leggen. Daarbij kunnen ze kiezen voor een defensief systeem of vol de druk erop, we kunnen alles van ze verwachten. ”

De aftrap van TOP Oss – SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur en de geel-blauwen krijgen hierbij de steun van 110 meereizende supporters. Voor de thuisblijvers is het duel te volgen via het schakelkanaal van Fox Sports, de radioverslagen van Omrop Fryslân en Omroep LEO en zoals gebruikelijk via ons eigen Twitter-account.

Foto: www.soccratesimages.com