058-2963300
Henk de Jong: “Het seizoen en het tijdperk aan het Cambuurplein goed afsluiten”

Henk de Jong: “Het seizoen en het tijdperk aan het Cambuurplein goed afsluiten”

25 april 2024, 15:26

Nog twee keer Cambuurplein. Normaal gesproken dan, want statistisch gezien heeft SC Cambuur nog steeds kans op de Play-Offs, het toetje van de Keuken Kampioen Divisie. Hoe het ook zij: morgenavond komt FC Dordrecht op bezoek in Leeuwarden en we schoven aan bij Henk de Jong om met hem alvast vooruit te kijken op deze wedstrijd.

“Het is puzzelen geblazen, we hebben maar liefst elf afwezigen”, zo schetst De Jong direct de personele problemen aan geel-blauwe zijde. “Het zijn er bijna teveel om op te noemen, maar dat past ergens wel bij dit seizoen. We hebben Balk die geschorst is en de rest is geblesseerd. Daarbij is Floris Smand ook nog eens een vraagteken.”

Ondanks de volle ziekenboeg kijkt de hoofdtrainer nog steeds uit naar de wedstrijd. “Ik heb altijd zin in de wedstrijden, dus nu ook. Daarbij is Dordrecht een prachtige tegenstander, misschien wel de verrassing van het seizoen, en het is ook leuk om Pascal Bosschaart weer te mogen begroeten. Dat is een uniek mens en daar heb ik nog altijd regelmatig contact mee.”

Voor SC Cambuur is de druk er inmiddels af als het gaat om de Play-Offs en dus rijst de vraag of de staf al keuzes gaat maken met het oog op volgend seizoen. “Dat hadden we wellicht gedaan als we niet zoveel blessures hadden. Nu hebben we geen keus en gaan we dat enkel doen in de manier van spelen, want we willen weer terug naar het Cambuur-voetbal. We willen weer spektakel gaan bieden.”

De oefenmeester vervolgt: “Dat het volgend seizoen anders moet is voor iedereen duidelijk, maar daar gaat het nieuwe stadion ons ook bij helpen. Gister was ik er weer eventjes en het is echt niet normaal wat voor stadion we gaan krijgen. Echt schitterend. Daarom moeten we hier ook echt weg deze zomer, dan hebben we veel meer mogelijkheden. Maar eerst het seizoen en het tijdperk aan het Cambuurplein goed afsluiten.”

Morgenavond om 20.00 uur gaat de bal rollen voor wat waarschijnlijk de een-na-laatste keer ooit aan het Cambuurplein gaat worden. De laatste kaarten zijn hier te koop: www.cambuurkaarten.nl.

Foto: www.dijksmedia.nl