058-2963300
Henk de Jong: “Het systeem blijft hetzelfde, de jongens voelen zich er prettig bij”

Henk de Jong: “Het systeem blijft hetzelfde, de jongens voelen zich er prettig bij”

28 maart 2024, 17:22

SC Cambuur houdt vrijdagavond op bezoek bij FC Eindhoven vast aan hetzelfde systeem waarmee Telstar vorige week werd bestreden. Dat heeft hoofdtrainer Henk de Jong donderdag tijdens het gebruikelijke persmoment bekendgemaakt. In het Jan Louwers Stadion hopen de Leeuwarders de tweede zege op rij te boeken en zo te klimmen naar een plek die recht geeft op het spelen van de play-offs.

Vorige week was er eindelijk weer reden tot lachen bij SC Cambuur. Na vier nederlagen op rij werd er voor eigen publiek tegen Telstar (1-0) een einde gemaakt aan een teleurstellende reeks. Dat deed de geel-blauwe formatie in een formatie met vijf verdedigers. “Het systeem blijft intact tegen FC Eindhoven. Daar voelen de jongens zich prettig bij. Dat heeft natuurlijk ook met de overwinning te maken. Er wordt op de training goed over de nieuwe speelwijze meegedacht. Daar krijg ik zelf ook heel veel energie van.”

De Jong kan vrijdag in Eindhoven weer een beroep doen op Milan Smit en Roberts Uldrikis. Smit miste de vorige wedstrijd vanwege een schorsing en Uldrikis ontbrak tegen Telstar door interlandverplichtingen. Daar staat tegenover dat Agustín Anello er niet bij is in Noord-Brabant. De Amerikaanse aanvaller wordt uit voorzorg aan de kant gehouden en sluit richting de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag weer aan bij de selectie.

SC Cambuur treedt vrijdag als nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie aan tegen FC Eindhoven. Bij een nieuwe zege doen de Leeuwarders goede zaken in de strijd om een plek in de play-offs. “Ik merk dat de schwung erin zit, dat het team echt gelooft dat we het kunnen doen”, aldus De Jong, die na het duel met Telstar nog wel ruimte voor verbetering ziet. “Hoewel ik tevreden terugkijk op de wedstrijd, wil ik wel meer spektakel. Het belangrijkste is echter dat we wonnen en tegen FC Eindhoven moet dat weer gebeuren.”

Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen SC Cambuur en FC Eindhoven in een 2-2 gelijkspel. Door een laat tegendoelpunt hielden de Leeuwarders slechts één punt over aan de wedstrijd. “Wij waren de beteren, maar zij counterden naar een gelijkspel. Dat kan nu zomaar andersom zijn, want zij hebben ook een goede ploeg. Ik verwacht een gelijkopgaande wedstrijd tegen een tegenstander die in een vergelijkbaar systeem speelt.”

De wedstrijd tussen FC Eindhoven en SC Cambuur wordt morgenavond in het Jan Louwers Stadion gespeeld en gaat om klokslag 20.00 uur van start. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen via ESPN Extra, het radioverslag van Omrop Fryslân of onze livefeed op X.

Foto: Cambuur Media