058-2963300

Henk de Jong: “De schouders er weer onder”

6 november 2015, 14:54

De Derby werd een dag om snel te vergeten voor iedereen met een geel-blauw hart en daarom komt het eigenlijk wel goed uit dat de mannen van Henk de Jong zondag al de kans krijgen om zich te revancheren. Op bezoek komt dan de nummer 8 van de ranglijst; FC Groningen.

De nederlaag in De Derby kwam hard aan in het Leeuwarder kamp. Hoofdtrainer Henk de Jong: “Ja, natuurlijk. We zijn onder het gras doorgekropen, het was gewoon een klotedag. Helemaal voor de supporters. We zagen het ook niet aankomen. En ook in de dagen daarna heb je trouwens nog een rotgevoel, maar je moet door. Je kan er ook niet in blijven hangen.”

Ondanks de nederlaag in De Derby verwacht de oefenmeester zondag weer de heksenketel in het stadion zoals we die kennen. “De mensen zijn kritisch en dat is helemaal terecht. Als ik supporter zou zijn had ik precies hetzelfde gedaan. Maar ze zijn ook reëel en weten heel goed wat hier wel en niet kan. Onze supporters kennende staan ze zondag weer massaal achter de ploeg en zetten we met zijn allen de schouders er weer onder. Daarom is Cambuur ook zo’n mooie en unieke club.”

Het is tegen wil en dank dringen geblazen in de ziekenboeg van SC Cambuur. Afgelopen weekend kon Calvin Mac-Intosch ook nog eens worden toegevoegd aan de lange lijst met ‘patiënten’. “Calvin (Mac-Intosch red.) is inmiddels geopereerd aan zijn meniscus. De operatie is gelukkig goed verlopen, maar we zijn hem de komende maanden wel kwijt. Heel zuur. Al ben ik onderhand gezien de vele blessures blij dat we überhaupt nog vier verdedigers hebben.”

Lichtpuntjes zijn er gelukkig ook. De Jong: “Martijn (Van der Laan red.) is goed bezig, hij wordt steeds fitter en maakt een scherpe indruk. Daarnaast zijn Kai (Heerings red.), Vytas en ‘B’ (Ogbeche red.) op de weg terug. Zondag komt te vroeg voor dit drietal, maar met wat geluk kunnen ze na het interlandweekend weer aansluiten bij de groep.”

Voor tegenstander FC Groningen stond er gisteravond nog een duel in de Europa League op het programma (0-1 verlies van Slovan Liberec). “Of dat een voor- of nadeel is? Je zou zeggen een voordeel, maar tegen Feyenoord en Heerenveen was dat voor ons niet het geval. Dat zegt me dus niet zoveel. Groningen heeft gewoon een prima ploeg en is lastig te bespelen. Ze beheersen meerdere systemen, dus we zullen op alles voorbereid moeten zijn.”

De aftrap van SC Cambuur – FC Groningen is zondagmiddag om 14.30 uur. Voor alle tribunes zijn op dit moment nog enkele kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com