058-2963300
Henk de Jong: “Het wordt een mooie pot tegen een mooie ploeg”

Henk de Jong: “Het wordt een mooie pot tegen een mooie ploeg”

7 maart 2024, 14:45

SC Cambuur vervolgt de jacht op een ticket voor de Play-Offs vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Het is na de ontmoeting met Jong PSV (3-1) de tweede keer deze week dat de Leeuwarders in actie komen. Henk de Jong en zijn mannen hebben na het teleurstellende resultaat van afgelopen maandag de knop omgezet, vertelt de trainer een dag voor de wedstrijd tijdens het gebruikelijke persmoment.

Tegen De Graafschap speelt SC Cambuur de eerste van de laatste vijf thuiswedstrijden van het reguliere seizoen. “We hebben er zin in. Het wordt een mooie pot tegen een mooie ploeg”, voorspelt De Jong, die er op de training daags voor het weerzien met zijn oude club bovenop zat. “Dat vind ik leuk, maar doe ik niet op een gemene manier. Ik ben hartstikke gek met deze jongens. Net zo gek als met de teams waarmee we kampioen werden. Soms hebben we het echter even moeilijk.”

Dat zijn ploeg een lastige fase doormaakt, realiseert De Jong zich terdege. “De resultaten vallen tegen, vooral tegen de kleine clubs omdat we dan het spel moeten maken. Daar zijn we nog niet echt aan toe. Het vreet wel aan ons dat we veel goals tegen krijgen, dat zie ik aan mijn jongens. Ondanks dat we het lastig hebben, vind ik dat we goud in handen hebben. Zeker met de komst van het nieuwe stadion, maar komen ook echt een aantal talentvolle jongens aan.”

Sekou Sylla is één van de spelers die vrijdagavond tegen De Graafschap aan de aftrap zal verschijnen, verklapt De Jong. “Ik ben ook heel tevreden over Thomas Poll, maar ik denk dat Sylla goed in deze wedstrijd past. Ik gun het hem ook van harte. Het is echt een goede gast”, aldus De Jong, die tegen De Graafschap geen beroep kan doen op onder anderen Vito Wormgoor en Michael Breij. Zij zijn niet fit genoeg om in actie te komen.

De aftrap van de wedstrijd tussen SC Cambuur en De Graafschap vindt morgenavond om 20.00 uur plaats. Er zijn nog enkele losse kaarten beschikbaar via www.cambuurkaarten.nl. Niet aanwezig in het Cambuur Stadion? De wedstrijd is te volgen via ESPN Extra, het radioverslag van Omrop Fryslân of Omroep Leeuwarden of onze livefeed op X.

Foto: Cambuur Media