058-2963300

Henk de Jong: “Het wordt tijd dat we een keer van een topclub winnen”

24 oktober 2014, 14:51

Dankzij het 2-2 gelijkspel in De Derby tegen sc Heerenveen steeg SC Cambuur naar een ongekende derde plek. Genieten geblazen voor een ieder met een Cambuur-hart, maar voor de selectie en technische staf zeker geen aanleiding om het rustiger aan te doen, want komende zondag wacht het thuisduel tegen titelkandidaat Feyenoord.

De gasten uit Rotterdam verloren gisteravond in de poulefase van de Europa League op een zwaar veld van het Kroatische NK Rijeka (3-1), maar of dat een voordeel is voor SC Cambuur? De Jong: “Ik zou graag met ze willen ruilen en ook Europees voetbal spelen. Ik denk ook niet dat Feyenoord zich daar achter zal verschuilen, dat hoort er nou eenmaal bij als je een topclub bent. PSV had tegen ons hetzelfde, en toen verloren we met 4-0.”

De hoofdtrainer is onder de indruk van het spel van de Rotterdammers: “Feyenoord heeft echt een sterke ploeg die heel moeilijk te bespelen is. Als je ze de ruimte geeft zijn ze enorm dynamisch en kunnen ze geweldig voetballen. Dat zullen we dus moeten voorkomen.”

Daarnaast kijkt de oefenmeester ook uit naar het weerzien met Elvis Manu, vorig jaar nog speler van SC Cambuur. “Het is zeker leuk om Elvis weer te treffen. Vind het fantastisch hoe hij het nu doet bij Feyenoord, daar kan ik echt van genieten.” En met een knipoog: “Alleen tegen ons hoop ik dat hij het even iets minder goed doet.”

De selectie van SC Cambuur kent voor het duel van zondag slechts één vraagteken. “Daniël (De Ridder red.) heeft een tik gehad in De Derby, en is onzeker voor zondag. We gaan morgen na de training bekijken of hij kan spelen. Wout (Droste red.) is op de weg terug, maar zal er zondag nog niet bij zijn. De kans is groot dat we hem woensdag in de beker tegen SVV Scheveningen voor het eerst weer minuten laten maken.”

SC Cambuur en Feyenoord staan beide bekend als echte volksclubs met een fanatieke en trouwe aanhang, al is de prijzenkast van de Rotterdammers wel een stuk beter gevuld. “Feyenoord hoort bij de traditionele top drie, is een topclub in Nederland. Het wordt wat ons betreft eens tijd om van een topclub te winnen. Dat zou een geweldige bevestiging voor ons zijn.”

De aftrap van de kraker tussen de Leeuwarder en Rotterdamse volksclub staat gepland voor zondagmiddag (26 oktober) om 12.30 uur.

Foto: www.dijksfotografie.com