058-2963300
Henk de Jong: “Hoogste tijd om weer eens te winnen bij N.E.C.”

Henk de Jong: “Hoogste tijd om weer eens te winnen bij N.E.C.”

30 januari 2020, 16:32

Nadat vorige week de eerste overwinning van het kalenderjaar werd bijgeschreven wacht er morgenavond een pittige uitwedstrijd voor de mannen van Henk de Jong. Op het programma staat dan de uitwedstrijd tegen N.E.C. en het is al ruim 32 jaar geleden dat SC Cambuur daar drie punten wist te pakken.

“Dat zegt me helemaal niks”, zo reageert hoofdtrainer Henk de Jong desgevraagd. “Of ook weer wel: het wordt dan hoog tijd om daar mee af te rekenen. Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Roda JC was het precies hetzelfde en toen wisten we ook te winnen. Het zegt dus niks over onze kansen.”

Eerder op de dag werd bekend dat SC Cambuur het komende half jaar kan beschikken over de jonge middenvelder George McEachran en daar is De Jong zeer content mee. “Die jongen kan goed voetballen hoor. Hij zat al op de bank bij Chelsea in de Europa League Finale en voor ons is het een buitenkansje. Of hij morgen al bij de selectie zit? Hij is topfit, dus we nemen hem gewoon mee.”

Voor wat de ziekenboeg betreft is er goed nieuws te melden van het front. Giovanni Korte zit namelijk na een afwezigheid van enkele maanden weer bij de selectie. “Ja, dat is natuurlijk mooi voor Giovanni en het geeft ons extra mogelijkheden aan de vleugel. Daarnaast zullen we David Sambissa moeten vervangen vanwege een schorsing. Alex Bangura komt voor hem in de ploeg.”

Hoe lastig het affiche van morgen op basis van de historische resultaten ook moge zijn, de Drachtster oefenmeester kijkt vooral uit naar de ontmoeting met de Nijmegenaren. “Ben altijd positief en ga uit van onze eigen kracht. Het is een prachtig affiche tegen een mooie club met een mooi stadion. We zullen op ons best moeten zijn.”

De aftrap van het duel tussen N.E.C. Nijmegen en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via FOX Sports, Omrop Fryslan en Omroep Leo en natuurlijk ook ons eigen Twitter-account.

Foto: www.cambuurimages.nl