058-2963300

Henk de Jong: “Hoop dat er morgenavond veel supporters komen om ons te steunen”

28 oktober 2014, 14:11

Met alle prachtige affiches in de Eredivisie en dito resultaten zou je het bijna vergeten, maar SC Cambuur doet ook nog volop mee in de KNVB-Beker. Morgenavond komt in de derde ronde van dit bekertoernooi Topklasser SVV Scheveningen op bezoek, en voor de mannen van Henk de Jong is dat een ideale mogelijkheid om de kater door de nederlaag van afgelopen zondag tegen Feyenoord (0-1) weg te spoelen.

Vanochtend blikte hoofdtrainer Henk de Jong ook nog even terug op de wedstrijd tegen de Rotterdammers: “Het is ook wel weer mooi dat iedereen binnen de club teleurgesteld is na een nederlaag tegen Feyenoord. Dat betekent dat we de goede kant op gaan. Maar we blijven zeker niet in deze teleurstelling hangen,  we moeten de lessen uit deze wedstrijd meenemen en met volle kracht doorgaan.”

De Jong liet er geen twijfel over bestaan of de KNVB-Beker serieus wordt genomen in Leeuwarden. “Natuurlijk nemen wij de beker serieus. Als sportman wil je altijd winnen, maar het is financieel ook aantrekkelijk en PEC Zwolle heeft vorig jaar bewezen dat alles mogelijk is in de beker. Wel gaan we een aantal jongens met kleine pijntjes sparen, maar voor de rest blijft het elftal intact.”

Op papier lijkt het verschil tussen Eredivisionist SC Cambuur en Topklasser SVV Scheveningen aanzienlijk, maar dat is geen garantie op een makkelijke avond. “SVV Scheveningen is misschien wel de beste amateurclub die nog meedoet aan de beker, het is een lastige ploeg om tegen te spelen. Maar voor ons zijn er morgenavond geen excuses, als Eredivisieclub moeten we deze wedstrijd winnen.”

Seizoenkaarthouders hebben morgenavond als beloning voor hun trouwe steun gratis toegang tot het bekerduel, en de oefenmeester hoopt dan ook op veel support. “Na een nederlaag is het altijd mooi dat je snel weer in actie mag komen, en helemaal als je dat in een thuiswedstrijd voor je eigen supporters mag doen. Ik hoop dan ook dat er veel supporters zullen zijn om ons te steunen en dan gaan we er een mooie avond van maken.”

De aftrap van het bekerduel tussen SC Cambuur en SVV Scheveningen is morgenavond (29 oktober) om 20.00 uur. Voor dit duel zijn bij de administratie van het Cambuur Stadion en hier in de Online Kaartverkoop nog kaarten verkrijgbaar (á € 7,50 p/s).

Foto: www.dijksfotografie.com