058-2963300

Henk de Jong: “Ik wil een fris SC Cambuur zien tegen Go Ahead”

12 december 2014, 12:45

We naderen het einde van het kalenderjaar en dus komt ook de winterstop steeds dichterbij. Voor SC Cambuur staan er nog drie wedstrijden op het programma, waarvan de middelste tegen Heracles er één is in de strijd om de KNVB-Beker. Aanstaande zaterdag is de eerste van de nog twee resterende wedstrijden in de Eredivisie. Tegenstander in de Deventer Adelaarshorst is dan de nummer dertien van de ranglijst; Go Ahead Eagles.

Op het wekelijkse persmoment werden hoofdtrainer Henk de Jong mooie cijfers voorgeschoteld van de prestaties van zijn ploeg in de laatste uitwedstrijden (4 keer op rij ongeslagen red.). De Jong: “Dat zijn gezien onze resultaten van vorig seizoen in uitwedstrijden mooie cijfers, maar het zegt natuurlijk niks. Iedere wedstrijd is een wedstrijd op zich en zo benaderen we dat ook. We gaan van onszelf uit, maar kijken daarbij wel naar waar de kansen liggen bij de tegenstander.”

SC Cambuur en Go Ahead Eagles worden door het journaille vaak met elkaar vergeleken. Een terechte vergelijking, zo vindt ook De Jong. “Ja dat denk ik wel. Beide zijn volksclubs en houden van avontuurlijk voetbal. Daarmee hebben we ook de toon gezet voor de promovendi na ons. Go Ahead heeft een prima ploeg en het is ook altijd leuk om naar te kijken.”

Voor de winterstop staan er nog drie wedstrijden op het programma en die zijn dus bepalend voor met wat voor gevoel de club de winterstop in gaat. Met welke resultaten uit die wedstrijden is de hoofdtrainer tevreden? “Wij willen altijd alles winnen, en gaan elke wedstrijd ook met die gedachte in. Maar los daarvan doe je het normaal gesproken redelijk tot goed als je minimaal één wint en één gelijkspeelt. Daarnaast willen we vooral ook goed, verzorgd voetbal spelen. Het kan ook dan een keer tegen zitten, maar dat is wel de basis voor goede resultaten.”

De Drachtster oefenmeester hoeft niet lang na te denken op de vraag wat voor SC Cambuur hij hoopt te zien in de wedstrijd tegen de Eagles. “Een fris Cambuur, dat speelt om te winnen en meer kansen weet te creëren dan in de afgelopen wedstrijden. Daarnaast hoop ik ook op de volledige steun van de supporters, zowel in goede als in moeilijkere tijden. We moeten niet boven onze stand gaan leven en beseffen dat we maar voor één ding spelen als Cambuur zijnde, en dat is handhaving.”

De aftrap van het duel tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur is aanstaande zaterdag (13 december) om 20.45 uur. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen via ons Twitter-account (www.twitter.com/sccambuurlwd) of het betaalkanaal van FOX Sports.

Er zullen morgen 300 supporters van Cambuur aanwezig zijn in de Adelaarshorst.
Bij SC Cambuur ontbreken morgen de volgende spelers: De Ridder, Hemmen en Mart Dijkstra.

Foto: www.dijksfotografie.com