058-2963300
Henk de Jong: “In alle gevallen zullen we het zelf moeten doen”

Henk de Jong: “In alle gevallen zullen we het zelf moeten doen”

18 februari 2021, 14:30

Met de 3-0 overwinning op TOP Oss zit deel één van het drieluik aan wedstrijden in één week erop voor SC Cambuur. Veel tijd om daar van na te genieten is er echter niet, want morgenmiddag (16.30 uur) staat alweer de tweede episode op het programma. In onze hoofdstad is dan Jong Ajax de tegenstander.

“Vooral behandelen en herstellen”, is het antwoord van hoofdtrainer Henk de Jong op de vraag hoe zijn mannen de afgelopen twee dagen zijn doorgekomen. “We hebben natuurlijk ook wel onze tactische dingen gedaan en een goed plan bedacht. Maar daarnaast hebben de basisspelers niet teveel gedaan. We gaan niemand sparen, dus ze moeten er weer staan.”

Ten opzichte van afgelopen dinsdag zijn er geen wijzigingen in de ziekenboeg, maar moet De Jong wel middenvelder Mees Hoedemakers missen. “Ja, die heeft zijn vijfde gele prent te pakken en is er inderdaad niet bij. Dat is vervelend, maar we hebben alle vertrouwen in Jasper ter Heide. Hij heeft daar al vaker gestaan bij Jong Ajax en kan gewoon goed voetballen. We zetten Jasper er mooi op.”

Het ‘grote’ Ajax komt vanavond in actie in de Europa League en dus is het nog meer dan gebruikelijk de vraag wie er aan de aftrap zullen verschijnen bij de thuisploeg. De Jong daarover: “Och daar maken we ons helemaal niet druk om. We gaan ervan uit dat we het sterkste Jong Ajax tegen ons krijgen en als dat op papier niet zo is, dan hebben ze genoeg andere goede spelers in de jeugd zitten. Bovendien zullen we het in alle gevallen zelf moeten doen.”

Begin november van het vorige kalenderjaar moest SC Cambuur in een vermakelijke wedstrijd een 2-3 nederlaag slikken en dat moet morgen dus anders. “Soms is een wedstrijd een paar maanden later heel anders, kijk maar naar N.E.C. thuis en uit, maar in dit geval zullen de aanvallende intenties van beide ploegen hetzelfde zijn verwacht ik. Dat levert vaak een aantrekkelijke wedstrijd op en hopelijk dit keer een andere winnaar”, besluit de oefenmeester met een knipoog.

Werkgevers in Leeuwarden en omstreken doen er goed aan om het weekend morgen iets eerder te laten beginnen, want al om 16.30 uur gaat de bal rollen op Sportpark De Toekomst. ESPN is aanwezig voor live registratie op TV, Omrop Fryslan en Omroep LEO verzorgen het radioverslag en het mediateam van onze club zal op alle sociale media verslag doen van de wedstrijd.

Foto: www.dijksmedia.nl