058-2963300
Henk de Jong: “Je merkt dat alles weer fris wordt, de voetjes doen weer wat het hoofd wil”

Henk de Jong: “Je merkt dat alles weer fris wordt, de voetjes doen weer wat het hoofd wil”

4 april 2024, 16:21

In de strijd om een ticket voor de play-offs wacht SC Cambuur vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Na twee opeenvolgende zeges ziet hoofdtrainer Henk de Jong de ontmoeting met de huidige nummer vijf van de competitie met vertrouwen tegemoet.

SC Cambuur heeft met nog zes wedstrijden te gaan een ticket voor de play-offs virtueel in handen, al zijn de verschillen zo klein dat een moment van verslapping meteen vervelende gevolgen kan hebben. Tegen ADO Den Haag hopen de Leeuwarders de volgende stap richting de nacompetitie te zetten. “Het wordt een mooie pot tegen een fysiek sterke en geroutineerde ploeg. Als we deze wedstrijd winnen, doen we het heel goed”, aldus Henk de Jong.

Bij SC Cambuur ontbreekt vrijdagavond Remco Balk, die vorige week tegen FC Eindhoven zijn twaalfde gele kaart van het seizoen kreeg en dus geschorst is. Door de afwezigheid van Balk staat Matthias Nartey voor zijn basisdebuut. “Hij gaat spelen”, windt De Jong er geen doekjes om. “Mooi voor hem, hij doet het heel goed en verdient dit.”

Naast Balk mist ook Anello de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Hij kampt met fysieke klachten. Marcel Schaapman, Gabi Caschili, Vito Wormgoor en Michael Breij zitten nog altijd in de lappenmand. Laatstgenoemde maakt voorzichtig vorderingen in zijn herstel en kan in het slotstuk van het seizoen zijn ploeg mogelijk weer van dienst zijn.

Na de thuiszege op Telstar (1-0) tankte SC Cambuur vorige week vertrouwen door FC Eindhoven met 0-3 te verslaan. “Er zit weer leven in”, merkt De Jong op. “Dat straalt ook van de jongens af. Ze beginnen weer goed te voetballen en vinden het ook leuk om zo te spelen. Je merkt dat na een drukke periode met veel wedstrijden alles weer fris wordt. De voetjes doen weer wat het hoofd wil. We hebben er zin in. Stadion vol, mooi man.”

De wedstrijd tussen SC Cambuur en ADO Den Haag wordt in een uitverkocht Cambuur Stadion gespeeld en gaat om 20.00 uur van start. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen via ESPN Extra, het radioverslag van Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden of onze livefeed op X.