058-2963300
Henk de Jong: “Kansen liggen er altijd, ook tegen een ploeg als PSV”

Henk de Jong: “Kansen liggen er altijd, ook tegen een ploeg als PSV”

20 augustus 2021, 15:33

Speelronde twee van het Eredivisie-seizoen 2021/2022 staat voor de deur en daarin is het voor Sportclub Cambuur tijd voor de eerste ontmoeting buiten de deur. In het verre Brabant treffen de geel-blauwen morgenavond vanaf klokslag 20.00 uur de Philips Sport Vereniging. Een goede reden om wederom met onze hoofdtrainer Henk de Jong in gesprek te gaan over zijn verwachtingen voor dit lastige uitduel.

Ondanks de nipte 1-2 nederlaag tegen FC Groningen tijdens het openingsweekend van de competitie was de stemming in het Cambuur Stadion in de afgelopen dagen opperbest. “Ja, de schwung zit er in binnen de selectie,” zo klinkt het desgevraagd uit de mond van de oefenmeester. “Ik heb de spelers bijna de hele dag tot mijn beschikking en daardoor hebben we alle tijd om nog beter te worden. Daarbij kunnen we sinds deze week ook rekenen op de aanvallende impulsen van Tamás (Kiss red.) en de kans is groot dat hij morgen al minuten gaat maken.”

“Daarbij komt dat we in de aanloop naar het duel met FC Groningen niet wisten waar we stonden. Naar mijn mening waren we de eerste helft te bescheiden en hadden we te veel ontzag voor de tegenstander, maar na de rust hebben we de schroom van ons afgegooid. Het is dan spijtig dat we de partij alsnog verliezen in de absolute slotfase, maar we hebben een behoorlijk niveau aangetikt bij onze terugkeer in de Eredivisie. Dat sterkt het vertrouwen.”

Dan over naar de opponent van morgen, PSV, dat woensdag nog in actie kwam in de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. “Ja, oprecht jammer dat ze die wedstrijd verliezen. Doordeweeks ben ik namelijk gewoon voor PSV en de andere Nederlandse ploegen die actief zijn in Europa en hoop ik uiteraard dat ze allemaal door gaan. In de voorbereiding daarop gaan we ze echter niet helpen, want morgen is het Cambuur eerst en willen wij winnen.”

“En kansen liggen er altijd, ook tegen een ploeg als PSV. Daarbij moeten we van onze eigen kracht en eigen ideeën uitgaan, namelijk snel zijn in de omschakeling en voortdurend blijven voetballen. Tuurlijk zullen we ook veel terug worden gedrukt in de verdedigende stellingen, maar ook daarbinnen kunnen we ons eigen spelletje blijven spelen. Ik verwacht een mooie wedstrijd tegen een opponent met uitstekende spelers en heb er vooral veel zin in.”

Het treffen tussen PSV en SC Cambuur is morgenavond live te volgen via ESPN 1. Daarnaast is ook Omrop Fryslan van de partij in Eindhoven om iedereen te voorzien van een radioverslag en via ons Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd) doen we traditiegetrouw verslag van alle verrichtingen op het veld. Vanuit het uitvak in het Philips Stadion krijgt SC Cambuur de steun van 267 meereizende supporters.

Foto: www.dijksmedia.nl