058-2963300
Henk de Jong kijkt uit naar bekervoetbal: “Prachtige wedstrijden om te spelen”

Henk de Jong kijkt uit naar bekervoetbal: “Prachtige wedstrijden om te spelen”

18 december 2023, 18:14

De laatste week voor de winterstop is aangebroken en voor SC Cambuur staan er nog twee belangrijke afspraken in de agenda. Vrijdag wordt het voetbaljaar 2023 afgesloten met een uitwedstrijd in en tegen FC Den Bosch en morgen is het eerst tijd voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De geel-blauwen gaan dan op bezoek bij FC Dordrecht en dat is een uitgelezen mogelijkheid om de kater van afgelopen vrijdag weg te spoelen, weet ook hoofdtrainer Henk de Jong.

“Dat heb ik, mijn stafleden en de spelersgroep zeker verwerkt”, zo steekt de oefenmeester van wal. “Het heeft geen zin meer om daarover te treuren, want het resultaat gaat niet meer veranderen. We gaan ook niet zeuren over dat Jong AZ zij als beloftenteam hier vooral kwamen om te verdedigen, we hadden het zelf beter moeten doen. Zo simpel is het en alle focus ligt sinds gisteren alweer volledig op de wedstrijden van deze week, te beginnen tegen FC Dordrecht.”

Snel door dus naar de bekerwedstrijd aan De Krommedijk en daarin kan SC Cambuur zich revancheren voor de toch wel harde 5-2 nederlaag van eerder dit seizoen. “Of dit bij ons leeft? Bij mij persoonlijk natuurlijk niet, want ik was er destijds niet bij. Bij de jongens merk ik dat daarentegen wel en ze willen deze wedstrijd heel graag winnen om te laten zien dat we ook uit bij FC Dordrecht goed kunnen zijn.”

Dat SC Cambuur de beker wel degelijk serieus neemt mag blijken uit het plan dat de opstelling morgen niet wezenlijk gaat veranderen. “Daar is deze competitie veel te belangrijk voor. Niet alleen financieel voor onze club, maar zeker ook sportief gezien. Daar ben je sportman voor. Daarnaast zijn het altijd prachtige wedstrijden om te spelen en wie weet welk affiche er eventueel uit de koker gaat rollen als we wel een ronde doorkomen?”

Tot slot had de hoofdtrainer uit Drachten nog een paar lovende woorden over voor tegenstander FC Dordrecht: “Die doen het hartstikke goed dit jaar en beschikken over een uitstekende ploeg. Hoe ze willen voetballen lijkt heel erg op onze manier van spelen en dat is natuurlijk niet toevallig met Pascal (Bosschaart red.) die daar zit. De grote vraag gaat dus zijn wie dit het beste gaat uitvoeren en we kijken dan ook uit naar het treffen.”

Het bekerduel tussen FC Dordrecht en SC Cambuur begint morgenavond om klokslag 20.00 uur en aan De Krommedijk krijgen de geel-blauwen de steun van welgeteld honderd meereizende supporters. Voor de thuisblijvers en afwezigen in Zuid-Holland is het duel (rechtstreeks) te volgen via de televisie (het schakelkanaal op ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân en Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op X (voorheen bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl