058-2963300
Henk de Jong kijkt uit naar topper: “We kunnen niet wachten”

Henk de Jong kijkt uit naar topper: “We kunnen niet wachten”

26 februari 2021, 16:03

Zeven punten uit drie wedstrijden. Lang geen slecht puntenaantal als je bedenkt dat dit drieluik in slechts een week werd afgewerkt en de laatste twee ook nog eens buiten Leeuwarden werden gespeeld. Henk de Jong besloot dan ook om zijn mannen twee welverdiende dagen vrijaf te geven en de afgelopen dagen is er met frisse energie toegewerkt naar de topper van zondag: Almere-uit.

Het duel tussen Almere City FC en SC Cambuur is de tweede wedstrijd in het betaald voetbal waar weer deels supporters bij aanwezig mogen zijn. Dit tot goedkeuring van hoofdtrainer Henk de Jong, die vooral heel blij is dat er weer supporters in de stadions mogen. “Snap de mensen echt wel die dit uitleggen als oneerlijk thuisvoordeel, maar zelf zie ik dat niet zo. Ik vind het juist prachtig dat er weer mensen bij mogen, dat is toch wat we willen? Als dit goed gaat, dan kan dat hopelijk hier ook snel weer. Dat zou fantastisch zijn, we missen onze Twaalfde Man.”

Minder fraai zijn de vele afwezigen bij SC Cambuur. Nick Doodeman, Michel Breij, Stanley Akoy en Mitchel Paulissen zijn er zeker niet bij en daarnaast zijn er ook nog wat twijfelgevallen in de selectie. “Het is inderdaad even puzzelen, maar daar nemen we de tijd voor en ook dat komt helemaal goed. Ik kan op dit moment nog niet zeggen wie er gaan spelen, daar gaan we morgen pas definitief een besluit in nemen. Maar hoe dan ook, er zal zondag sowieso een goede ploeg staan.”

Met Almere City FC treft SC Cambuur de huidige nummer drie van de ranglijst en met een verschil van vier verliespunten ligt de druk dus vooral bij de thuisploeg. “Ja, dat weet ik niet. Wij hebben die druk ook, want wij willen vooral zelf een goed resultaat zien te halen. Dat hebben we al anderhalf jaar en dat leggen we onszelf nu ook op, heerlijk. We gaan vol voor de winst.”

In Leeuwarden werd het afgelopen november liefst 7-2 voor geel-blauw, maar die uitslag is zondag niks meer waard, aldus de Drachtster oefenmeester. “Dat is geweest en was een incident wat Almere betreft. Het is een goede ploeg met veel individuele kwaliteit en met een goede trainer voor de groep. Dat bewijzen ze nu ook al het hele seizoen. Het gaat een mooie en spannende pot worden, we kunnen niet wachten.”

Zondagmiddag om 12.15 uur gaat de bal rollen in het Yanmar Stadion in Almere. Er zijn volop mogelijkheden om deze kraker te volgen; via de TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan of Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl